PODGORICA: Program KIC-a za decembar - Volim Podgoricu

PODGORICA: Program KIC-a za decembar

Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” tokom decembra i januara 2017. godine prirediće brojne atraktivne programske sadržaje.

Početak decembra obilježiće promocija drugog zbornika poezije i proze „ili je većv neko to isplanirao…“ Foruma mladih pisaca koji je osnovan na inicijativu KIC-a „Budo Tomović“ u februaru 2015.godine, a sve u cilju stimulisanja mladih neafirmisanih pisaca, prvenstveno studentske i srednjoškolske populacije i njihovog stvaralaštva.

“U saradnji sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori 6. decembra premijerno ćemo prirediti božićni koncert klavirskog dua “Pianotainment” koji je svjetski poznat po repertoarskoj raznovrsnosti i akrobatskom virtuozitetu njegovih članova i osnivača Stefana Veha i Marsela Dorna. Ovaj duo njeguje pop, džez i klasičnu muziku, autentične obrade i nepredvidive ideje, a njegovi nastupi su prožeti humorom, održavajući skladnu ravnotežu između muzičke prefinjenosti i zabave”, navodi se u saopštenju KIC-a.

Od 1. do 4.decembra na programu je “Nedjelja argentinske kulture” u okviru koje će nastupiti orkestar “Tanguango” i plesni parovi iz tango škola Crne Gore: Buena Vista, Tango natural Montenegro, Tango i tačka, Migado i Casa del tango. U okviru manidestacije biće prikazana tri nova filma novije produkcije “Wakolda” (2013), „Kinez za ponijeti” (2011), „Vrijeme hrabrosti” (2005), a biće organizovana izložba slika.

Pored ove manifestacije podgorička publika će biti u prilici da pogleda reviju “Noći arhitektre i filma” II koju organizuje Nevladina organizacija „Urbar“ od 22. do 24.decembra, a uživaćemo i u premijeri filma “Podgorica kroz vjekove” autora Zorana Fatića 7.decembra.

Nakon nedavno uspješno organizovane izložbe u Beogradu, prof. dr Dušan Ičević predstaviće se 5.decembra i podgoričkoj publici sa izložbom fotografija “Kamen cvati”.

Svoj novi album crnogorska rok grupa Grim promovisaće u okivru koncerta koji će biti održan 21.decembra, novogodišnji plesni spektakl klub “Dream” prirediće 8.decembra, a svoju novu knjigu “Jana, samo privremeno u bloku 9” predstaviće i Sonja Ražnatović 26.decembar.

Moskovski Kulturno – informativni centar u Podgorici organizovaće izvođenje predstave “Revizor” 9.decembra, a solistički koncert pod nazivom “Crna Goro kapljo vode” 12.decembra prirediće kantautor Slobo Kovačević.

“Tradicionalnu KIC-ovu filmsku reviju “Mjuzikl – filmska rapsodija IV” posvećenu najpoznatijim mjuziklima organizovaćemo od 16. do 19.januara. Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO priredićemo od 25. do 28.januara, a program će obuhvatiti predstavljanje crnogorskih i regionalnih kamernih dramskih pozorišnih trupa”,a navode iz KIC-a.

U okviru muzičko – poetske večeri “Tiha je misao o tebi” izbor iz svjetske poezije govoriće Ivana Milašević i Ksenija Stanković uz pratnju gitariste Sretena Radulovića 24.januara, a humanitarni program pod nazivom BE HUMAN HAIR SHOW koji organizuje Kuća mode i ljepote “Zoran” biće održan 22.januara.

“Tokom proteklog novembra mjeseca organizovali smo više od 30 programa, bili smo domaćin brojnih press konferencija, javnih rasprava i slično, a sve te sadržaje pratilo je oko 5.500 posjetilaca”, saopštili su iz KIC-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com