PODGORICA: Studija izvodljivosti za istočnu tribinu Gradskog stadiona do jula 2017. godine - Volim Podgoricu

PODGORICA: Studija izvodljivosti za istočnu tribinu Gradskog stadiona do jula 2017. godine

Studija izvodljivosti sa idejnim rješenjem za Istočnu tribinu Gradskog stadiona, bi, ukoliko sve bude teklo po planu, trebalo da bude završena do jula 2017.godine.

Studiju će raditi konzorcijum, koji čine švajcarske kompanije HNB partners i HRS, koje je odabrao donator Studije, “CREAM Montenegro PPP Alliance”.

Predstavnik kompanije HRS David Mizrahi, tokom javne prezentacije projekta, međutim, nije mogao jasno da precizira kada bi izgradnja mogla da počne i koliko će dugo trajati.

“Gotovo je nemoguće sad odgovoriti na to pitanje. Ovaj proces može biti veoma brz, ali isto tako može i da se rastegne. Kada kompletni projektni procesi budu završeni, možemo da krenemo sa izgradnjom. Period izgradnje, ako sve bude išlo kako treba, može da traje od dvije do dvije ipo godine”, istakao je Mizrahi.

Mizrahi je kazao da će nakon izrade Studije, koja će trajati šest mjeseci, uslijediti još tri faze, prije same izgradnje, “što neće zavisiti samo od jednog učesnika u projektu”.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović nije želio da saopšti koliko bi projekat mogao da košta, navodeći da će i taj podatak biti poznat nakon izrade Studije.

Vešović je kazao da će Studija, koja će biti osnov za raspisivanje međunarodnog javnog tendera, pokazati i da li je za predviđeni sistem gradnje nepohodno izvršiti korekcije Detaljnog urbanističkog plana (DUP).

“Ukoliko bude potrebno izmijeniti DUP, to bi podrazumijevalo prolongiranje roka za još nekoliko mjeseci nakon dobijanja Studije”, istakao je Vešović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li će i ovaj projekat doživjeti sudbinu onog iz 2010.godine, kada je, takođe, obećavana izgradnja istočne tribine, Vešović je kazao da planove iz 2010. ne žele da dovode u vezu sa ovim postupkom, jer tada nije bio potpisan ugovor.

” Mi bismo vjerovatno svi bili zadovoljni da je taj projekat uspješno završen i da sada …razgovaramo o nekom drugom važnom sportskom ili kapitalnom  projektu u Glavnom gradu”, kazao je Vešović.

On je ocijenio da  je pred HRS-om veoma složen zadatak, jer izgradnjom istočne tribine treba da se nadomjeste sve nedostaci aktuelnog stadiona.

Izgradnja će, kako je kazao, biti zahtjevna i u dijelu saobraćaja oko terena i kompenzovanja  nedostataka za novinarsku, VIP ložu i druge sadržaje koje stadion sada nema.

Počinju radovi na natkrivanju bazena, očekuju se novi projekti  

Vešović je kazao da su u novembru, zahvaljujući donaciji njemačke Vlade, dobili dokumenta koja predstavljaju osnovu za potpisivanje ugovora sa KFE bankom, u vrijednosti od 35 miliona eura.

To će, kako je kazao, iskoristiti za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Vešović je kazao i da će ovih dana početi radovi na natkrivanju vaterpolo bazena, čija je vrijednost skoro dva miliona eura. Najavio je i da će uskoro biti raspisan javni poziv, vrijedan oko četiri miliona eura, za pretvaranje male sale SC “Morača” u prostor za dvoranske sportove.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com