PODGORICA: Koncert Sergeja Ćetkovića, Bojana Marovića, Kneza, Željka Samardžića i Zorana Kalezića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Koncert Sergeja Ćetkovića, Bojana Marovića, Kneza, Željka Samardžića i Zorana Kalezića

Izložbom radova studenata Arhitektonskog fakulteta UCG, otvorenom sinoć u 19 sati u Modernoj galeriji, počela Decembarska umjetnička scena. Na otvaranju izložbe govoriće ministar kulture Janko Ljumović i dekan Arhitektonskog fakulteta Svetislav Popović.

Do kraja decembra na više lokacija u glavnom gradu, biće priređen bogat književni, likovni, umjetnički i filmski program.

“Na izložbi koja će biti priređena u Modernoj galeriji podgorička publika biće u prilici da se upozna sa radovima studenata arhitekture koji su nastali tokom prethodnih deset godina”, kazala je savjetnica Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Sanja Vojinović dodajući da je ove godine program malo drugačiji, te da je više pažnje posvećeno muzici, pišu Dnevne novine.

MUZIKA U FOKUSU

“U tom duhu, posljednjeg dana manifestacije, 30. decembra, na Trgu nezavisnosti biće priređen koncert soprana Aleksandre Vojvodić-Jovović i Vasa Stajkića. Kao što znate, Podgoričko kulturno ljeto okončano je nastupom Crnogorskog simfonijskog orkestra na Trgu, nakon čega smo dobili veliki broj pohvala ali i primjedbi zašto takvu vrstu muzike ne učinimo dostupnom svima”, objasnila je Vojinović.

U sklopu književnog programa manifestacije već 5. decembra u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” biće predstavljena knjiga “Pozivno pismo suncu” autora Borisa Jovanovića Kastela. Slijede predstavljanje makedonskocrnogorskog rječnika autora Remza Skenderovića, knjige “Estetska izvedenica crnogorske književnosti” Borislava Jovanovića, “Sokratov sljedbenik” Gorana Sekulovića, “Istorija, hronologija događaja Podgorice” Danila Burzana, kao i “Starac u zalivu” Jovana Nikolaidisa.

KIC “Malesija” iz Tuzi ugostiće Pozorište iz Skadra, čiji će komad “Majka Tereza kad bijaše Gondže” biti izveden 7. decembra, dok će u KIC-u “Zeta” biti priređen koncert gitariste Radoša Malidžana. Radove crnogorskog slikara Igora Rakčevića podgorička publika imaće prilike da vidi od 20. decembra u Modernoj galeriji. “Film Momira Matovića” Mi pravimo žive slike” premijerno će biti projektovan 13. decembra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”. U sklopu DEUS-a biće obilježen i dan Gradskog pozorišta, pa ćemo 27. decembra u Velikoj sali upriličiti projekciju filma o 65 godina postojanja podgoričkog teatra”, najavila je Vojinović.

TRADICIONALNI NASTUPI

Tradicionalno, u okviru DEUS-a dvije umjetničke škole “Vasa Pavić” i “Andre Navara” priređuju koncerte.

“Tako će nastup učenika škole “Vasa Pavić” povodom 70 godina postojanja škole biti priređen 20. decembra u Velikoj sali KIC-a, dok će se polaznici škole “Andre Navara” predstaviti 23. decembra”, kazala je Vojinović dodavši da će u sklopu muzičkog dijela biti upriličen i koncert violončeliste Bogdana Asanovića i pijaniste Luke Džačića.

“Takođe, na Velikoj sceni CNP-a 19. decembra nastupiće Merima Njegomir u pratnji orkestra RTS-a, a biće priređeni i nastupi Zdravka Đuranovića kao i koncert pod nazivom ‘Omaž Bojanu Barjamoviću’ na kome će nastupiti, između ostalih, i Sergej Ćetković, Bojan Marović, Knez, Željko Samardžić i Zoran Kalezić

Za realizaciju ovogodišnjeg DEUS-a izdvojeno je 38.500 eura. Svi programi su besplatni, izuzev koncerta Merime Njegomir, za čiji će nastup ulaznica koštati 5 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com