PODGORIČKA SREDNJOŠKOLKA HEROJ: Spasila život sugrađaninu dok je povrijeđen ležao na bulevaru - Volim Podgoricu

PODGORIČKA SREDNJOŠKOLKA HEROJ: Spasila život sugrađaninu dok je povrijeđen ležao na bulevaru

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Boris Mugoša, sa saradnicima, primio je danas  A.R, učenicu JU Srednje medicinske škole iz Podgorice i uručio joj zahvalnicu za pokazanu hrabrost i humanost prilikom nedavnog spašavanja sugrađanina, koji je povrijeđen ležao na Bulevaru Svetog Petra Cetinskog u Podgorici, saopšteno je iz Glavnog grada.

Bivši ministar prosvjete Predrag Bošković sa humanom i hrabrom srednjoškolkom je razgovarao 25. novembra. Tom prilikom joj je u znak zahvalnosti jer služi za primjer zajednici poklonio tablet.

“Mugoša je odao priznanje i uputio zahvalnost mladoj sugrađanki na humanom i hrabrom gestu koji je vrijedan svakog poštovanja”, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Mugoša je istakao da njen primjer najbolje govori da je neohodno jačati svijest građana da jedni drugima pomažu, posebno kada se nađu u nevolji.

“Mugoša je izrazio nadu da će upravo njen postupak pozitivno uticati na sve naše sugrađane, i u njima dodatno probuditi osjećaj humanosti i požrtvovanja u sličnim situacijama. A.R. je, prisjećajući se detalja prilikom spašavanja povrijeđenog sugrađanina, istakla da je tome pristupila potpuno spontano, doživljavajući taj svoj gest kao očekivani postupak odgovorne osobe. Takođe, istakla je da je njeno postupanje naišlo na izuzetno pozitivne reakcije njenih vršnjaka”, piše u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i Aleksandar Jovićević, sekretar Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje, koji se takođe zahvalio i A.R. i čestitao joj na iskazanoj hrabrosti i humanosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com