DA LI JE TO VAŠA? Od četiri osnovna tipa veze samo jedna bude okončana brakom - Volim Podgoricu

DA LI JE TO VAŠA? Od četiri osnovna tipa veze samo jedna bude okončana brakom

Profesor sa Univerziteta u Ilinoisu Brajan Ogolski je sproveo studiju zahvaljujući kojoj je uspio da parove svrsta u četiri kategorije. Od četiri ponuđena tipa veze, samo jedan ima velike šanse da bude okončan brakom. U istraživanju je učestvovalo oko 400 nevjenčanih parova u dvadesetim godinama.

Skloni drami

Oni uglavnom malo vremena provode zajedno, a imaju ubjedljivo najviše uspona i padova. Prema toj studiji, oni čine 34 odsto parova.

Konfliktni parovi

Oni se često svađaju, uprkos tome što u velikoj mjeri imaju stabilnu vezu. Ipak, zbog čestih konflikata, ali i raskida, postoji ne tako mala šansa da će na kraju ipak i definitivno raskinuti.

“Moderni” parovi

U pitanju su parovi koji su konstantno u kontaktu preko modernih načina komunikacije. Naravno, u slučaju kada nisu jedno pored drugog. Studija navodi da kod ovih parova društvene mreže mogu negativno da se odraze na sveukupnu ljubav i posvećenost.

Fokusirani jedno na drugo

Oni svog partnera stavljaju na prvo mjesto liste prioriteta. Nisu nužno uvijek zajedno, niti se ne viđaju pretjerano često, ali su jedan drugom najbitniji i za njih postoji najveća vjerovatnoća da će završiti u braku.

(Noizz)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com