Barani oslobođeni optužbi da su planirali likvidacije po Beogradu - Volim Podgoricu

Barani oslobođeni optužbi da su planirali likvidacije po Beogradu

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Drugog osnovnog suda i pravosnažno oslobodio Baranina Vladislava Šljivančanina i Dragana Đokića svih optužbi koje su ih teretile da su bili članovi grupe koja je planirala vršenje različitih krivičnih djela.

Oni su sa još dvojicom okrivljenih bili uhapšeni u septembru prošle, a mediji su izvještavali da je u pitanju grupa koja je planirala likvidacije po Beogradu.

Optuženom Almiru Dragišiću Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu od 11 mjeseci zatvora i 20.000 dinara zbog neovlašćenog držanja pištolja.

Međutim, Stefanu Mandiću je ukinuta prvostepena presuda kojom je bio osuđen na godinu i po dana zatvora i 20.000 dinara i do daljeg mu je produžen pritvor u koje je od avgusta 2015. godine.

On je optužen da je neovlašceno držao u garaži – u vozilu automatsku pušku sa jednim metkom u cijevi, kao i okvirom sa 29 komada metaka, kao i da je pored vozila, u putničkoj torbi skrivao pet metaka, a ispod torbe dvije kutije sa ukupno 60 metaka.

U stanu je, kako se tereti, neovlašćeno držao pištolj sa okvirom u kome se nalazilo 14 metaka, prigušivać za pištolj, 1 puščani metak, kutiju sa 15 metaka, okvir za automatsku pušku i kratki okvir za pištolj sa jednim metkom.

Mandić i Dragišić su takođe pravosnažno oslobođeni od optužbe da su, kao saizvršioci – izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Mediji su prenijeli ljetos da je Mandić tokom suđenja svu krivicu preuzeo na sebe.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com