PODGORICA: Majka NE ZNA da je ćerka KUPILA STAN?! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Majka NE ZNA da je ćerka KUPILA STAN?!

Sutkinja Vrhovnog suda i predsjednica Udruženja sudija Crne Gore Hasnija Simonović više od godinu ne prijavljuje Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) da je njena kćerka Iva Simonović kupila stan od 62 kvadrata u Podgorici.

Iva Simonović stan

To proizlazi iz podataka ASK i Uprave za nekretnine.

Sutkinja je po zakonu dužna da prijavi imovinu i njene kćerke, kao člana domaćinstva.

Radi se o stanu u izgradnji, koji se nalazi nedaleko od Vezirovog mosta u Podgorici u zgradi biznismena Radenka Radojičića, koji je između ostalog vlasnik poznatog podgoričkog restorana “Maša”

Prema podacima Uprave za nekretnine, stan je upisan na Ivu Simonović još u martu prošle godine.

Ipak, sutkinja u posljednjem izvještaju o svojoj i imovini porodice – 28. marta ove godine za ASK to ne pominje.

U razgovoru sa novinarem “Vijesti” Simonović tvrdi da nije znala da joj je na kćerku upisan stan i da on zapravo i ne postoji.

“Mi smo imali veliki stan u dijelu Preko Morače, pa smo ga prodali i kupili manji. Od tih sredstava smo imali namjeru da kupimo stan za Ivu. Naš prijatelj Radenko Radojičić nam je ponudio rješenje koje nam je u tom trenutku bilo najpovoljnije, jer je pravio dvije zgrade kod Vezirovog mosta. To rješenje je izgledalo povoljno. Jeftino smo kupili stan. Ali je ispalo da je to zapravo bila najnepovoljnija varijanta. Naime, ostao je samo kostur te zgrade. Sva je pod hipotekom. Stana nema…”, kazala je Simonovićeva.

Dodala je da se vlasnik nije mogao uknjižiti.

“Samim tim nije se mogla uknjižiti ni moja kćerka, a time ni ja Agenciji za sprečavanje korupcije nisam mogla prijaviti nešto čega nema.
Agenciji sam prijavila sve što je trebalo da se prijavi. Taj stan se u katastru, koliko ja znam, vodi valjda na banku”, rekla je Simonović.

U katastru se može vidjeti da se stan ne vodi na banku i da je pod brojnim teretima zbog milionskih dugova firmi “Kapacity” i “RR Inžinjering”, koje su u vlasništvu  Radojičića.

On je taj stan između ostalog založio za nekoliko milionskih kredita u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) i Prvoj banci, Aca Đukanovića brata bivseg premijera.

Sutkinja kaže da im je Radojičić ranije obećao da će tereti ubrzo biti sklonjeni.

“Mi smo se sreli sa Radenkom. On je kazao da vidimo da se ponudi neka drugačija varijanta. Vidjeli smo da su neki pokrenuli postupak protiv njega kako bi se naplatili. Da li ćemo i mi ići sudskim postupkom, ili ako se vodi na firmu preko stečaja da se prijavimo kao povjerilac, ne znam. Nisam sigurna. Ono što je vrlo bitno i zbog čega me zovete, je da nije bilo opcije da prijavimo nešto što ne postoji. To je samo zgrada – kostur. Unutra nema ni stanova, niti ičega”, istakla je Simonovićeva.

Hipoteku upisali  Česi, koji se povezuju sa kriminalcima

Nad imovinom kćerke sutkinje Simonović hipoteke imaju privatne firme – “OTP faktoring” i “Zurecon s.r.o” iz Češke.

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) ranije je objavio da je “Zurecon s.r.o” otkupio milionske dugove 20-ak kompanija iz Crne Gore, među kojima je i firma “Nokić Company” Rožajca Fahrudina Nokića, koji se povezuje sa grupom optuženog narkobosa Nasera Keljmendija.

Iva Simonović stan

Radi se o dugovima koje je prije nekoliko godina potraživala Prva banka. Kompanija “Zurecon s.r.o.” je u poslovnoj vezi sa češkom firmom “Lunez One s.r.o.”, koja je od Prve banke otkupila kredite izdate kompaniji osuđenog narkobosa Darka Šarića.

“Vi znate čime se ja bavim. Sudija sam 28 godina. Niti znam ko su  te firme, ni ko stoji iza njih. Sa Radenkon se znamo iz restorana  ’Maša’. Imam primjerak ugovora gdje je pisalo da se ne može uknjižiti stan niti bilo šta raditi. Kako je to došlo do katastra ja stvarno ne znam. Obećavao je da će riješiti situaciju, pa je poslije rekao da je u problemu da banka sve uzima i da više ni ’Maša’ nije njegova…”, rekla je Simonovićeva.

(Vladimir Otašević/Vijesti)

1 komentar

  1. Photograph utilizing a cellulite meal plan to make sure if I am qualified to at last eradicate the best dimpled skin eternally. Experts have problematic but i morning sticking with it all. I am experience even better within excellent personally, so can be described as get going with.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com