DF: Šest decenija rada Željezare je jubilej njenog propadanja - Volim Podgoricu

DF: Šest decenija rada Željezare je jubilej njenog propadanja

Opštinski odbori Pokreta za promjene i Demokratskog  fronta Nikšić konstatuju da je jubilej, šest decenija od početka  rada Željezare, zapravo omaž njegovom propadanju.

“Period propadanja nikšićkog giganta dolazi sa vladajućom klikom,  koja dovodeći štetočinjske investitore uspijeva  da napravi sistem u  kojem radnici nemaju dostojanstvo i u kojem funkcioniše robovlasnički  sistem upravljanja. Potvrda ovoga stava su svakodnevni protesti, mobing  i drugi oblici prisile od strane ‘investitora’ a sve u dogovoru sa  režimom koji je svjetlosnim godinama udaljen od realnih potreba i  interesa radnika i građana”, stoji u saopštenju koje je potpisao Arsenije Lalatović.

Prema njegovim riječima umjesto neostvarenih obećanja “jubilej  ‘šminkaju’ koncertima i novogodišnjim poklončićima, dok veliki  broj radnika ima neriješen status”.

“Umjesto novogodišnjih laži, mnogo bi bilo bolje i efektnije da  radnici imaju prava dostojna radnika i ljudi, kao i da imaju mogućnost  da žive od poštenog rada. Pokret za promjene i Demokratski front pita javnost da li je stid ovu ‘gospodu’, od njihovog učešća u  uništavanju i željezare i drugih firmi koje su nekada služile na  ponos gradu pod Trebjesom”, ističe Lalatović i u ime PzP-a i DF-a  svim željezarcima čestita dan fabrike, uz obećanje da će se, kada dođe vrijeme, ispitati svi ugovori i poslovni aranžmani.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com