Laki savjeti kako da smršate dok radite, gledate seriju, jedete… - Volim Podgoricu

Laki savjeti kako da smršate dok radite, gledate seriju, jedete…

Ako nemate vremena da posvetite sebi, ovi mali savjeti će vam biti jako korisni. lako ćete smršati, a nećete ni primijetiti koliko ste se potrudili.

1. Isplanirajte 30 minuta vježbanja

Proučite svoj dnevni raspored i probajte da vježbate samo 30 minuta pet dana u nedjelji. Izbacite iz rasporeda sve što je manje važno od vašeg zdravlja, kao što su aktivnosti na društvenim mrežama i gledanje televizije. Ako ne želite da propustite omiljenu seriju, vježbajte dok je gledate.

2. Pretvorite stepenice u teretanu

Gdje god da idete koristite stepenice umjesto lifta. U jedan trening od pola sata možete ubaciti deset minuta hodanja po stepenicama gore-dolje, tri puta dnevno ili hodajte 30 minuta odjednom.

3. Napunite fioku radnog stola zdravim grickalicama

Ako to učinite, pomoći ćete sebi da ne posegnete za čipsom, keksićima i drugim nezdravim grickalicama. Unosite suvo i orašasto voće, nemasne kokice i čaj.
4. Dnevno popijte 2,5 litra vode

Žena koja je fizički aktivna dnevno treba da popije 2,7 litara vode. Ispijanje vode u toku radnog vremena može smanjiti umor, sprečava glavobolje prouzrokovane dehidratacijom i smanjuje glad. Odlaskom po vodu ćete više šetati.
5. Jedite grickalice sa bjelančevinama

Kada osjetite želju za grickanjem, uzmite voće ili keks u kombinaciji sa bjelančevinama. One su bitne za izgradnju mišića i duže se vare od ugljenih hidrata i šećera zbog čega neće doći do naglog porasta ili pada šećera u krvi. Puter od kikirikija, orašasto voće, sjemenke, nemasna govedina i tvrdo kuvano jaje su odličan izbor.
6. Ponesite ručak od kuće

Umjesto odlaska u pekaru ili brze hrane, sigurno najbolji izbor za vas je da nosite ručak od kuće. To može biti jednostavna hladna salata sa piletinom i puno povrća ili neko drugo meso u kombinaciji sa bjelančevinama. Obrok možete pripremiti veče prije posla, da ujutru ne biste žurili.
7. Umjesto sjedenja, stanite za sto

Kad god ste u prilici ustanite, istraživanja su pokazala da dok stojite za radnim stolom možete sagoreti devet kalorija više u jednom satu nego kada sjedite. Stajanje poboljšava i količinu šećera u krvi što doprinosi gubitku kilograma, piše Espreso.

1 komentar

  1. It¦s actually a nice and helpful piece of info. I¦m happy that you shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com