“Lavice” protiv Mađarske za drugu fazu - Volim Podgoricu

“Lavice” protiv Mađarske za drugu fazu

Pobjeda, remi ili poraz do tri gola razlike crnogorskim rukometašicama garantuju prolaz u drugi krug šampionata Evrope. U tom slučaju Mađarice pakuju kofere, a „lavice“ sa dva boda putuju u Helsingborg.

U gradu udaljenom 72 kilometra od Malmea ,,crvene“, skoro je izvjesno, u naredni krug čekaju šampionke Evrope Norvežanke, olimpijske šampionke Ruskinje i Rumunke bronzane sa posljednjeg SP u decembru, u Danskoj!

Postoji, naravno, druga opcija pobjedom od četiri i više golova razlike Mađarice bi iz grupe C obezbijedile prolaz u naredni krug i izbrisale sve loše što je bilo u prethodna dva poraza (Ceška i Danska). U posljednjem meču ove grupe, od 20.45 časova, sastaju se Danska i Češka. Dankinje favoritkinje, priželjkuju četiri boda, a Čehinje porazom bez bodova sačekale bi nova tri meča (obje ekipe idu dalje bez obzira na ishod).

“Mađarska je igrački slabija, ali ne treba zaboraviti da dolaze iz najjače lige u Evropi i nedjeljno igraju vrhunske utakmice. Priključiće im se još i Sučanski, neće im faliti ozbiljnosti na svakoj od pozicija, imaju i Anitu Gorbic, ekstra klasu, što još dodatno govori o njihovom kvalitetu”– kazao je selektor Dragan Adžić.

U pripremnom periodu „crvene” su najmanje posvetile pažnju posljednjem rivalu, razlog više, tačnije glavni Rasmusen je tek preuzeo brigu o ovoj ekipi. Zato, ono što je bilo prije, kao 2015. godine na SP (pobjeda u grupnoj fazi) i tri godine ranije na EP (pobjeda za polufinale), ne važi. Ekipa je u odnosu na ova dva perioda pretrpjela kadrovske promjene, a Danac (još mu ne uspijeva) traži nešto novo. U toj želj i za promjenama, igračice griješe, posebno u odbrani, u kojoj su najranjivije.

“Vjerujem da ćemo uspjeti, jer način na koji igraju još uvijek nije ono što želi Danac. Probaćemo ponovo da budemo nezgodni, zaustavimo najbolje oružje dobru tranziciju i saradnju u napadu. Normalno da će ključ ponovo biti u našoj odbrani i dobrom osjećaju.”

Selektor smatra da ih saznanje poraz i od tri gola razlike vodi u narednu fazu šampionata, neće skrenuti sa puta.

“To ne znači ništa, a može biti samo slabost. Djevojke su svjesne važnosti i težine meča, treći u posljednjih šest dana. A načn na koji igraju je zahtjevan, ali vjerujem da ćemo napraviti veliki napor i uspjeti da odigramo, poslije Mađarske, još tri poklon utakmice. I svaka od djevojaka će dobiti šansu.”

Adžić šansu vidi još u dobrom napadu. Mađarice se, istina, slabije osjećaju u defanzivi.

“Ima prostora da malo bolje izrotiramo igračice i zadržimo svježinu, kako nam se padovi ne bi dešavali u nekom vraćanju. Povećao se i broj raspoloženih igračica. Vjerujem da im možemo parirati.”

Milena igra-ne igra, Ivana možda u sastavu?

Adžić će se danas opredijeliti za najboljih 16 koje će se suprotstaviti Mađaricama u posljednjem kolu grupe C. Milena Raičević je pod znakom pitanja, iako je juče odradila trening, smanjenim intezitetom, vodeći računa o pokretima desne ruke. Možda u posljednjem meču šansu dobije Ivana Božović, umjesto Milene ili neke druge… Izvjesno je da će lijevi bek biti u sastavu, ako ne u ovom, onda u nekom od narednih mečeva druge faze (ako prođu grupu).

Mađarski mediji: Još jedan izlet ili…

Koliko Kim Rasmusen može sa ekipom kojoj nedostaje šest vrhunskih igračica? Danas će možda malo biti rasterećeniji jer se vraća Žita Sučanski (slomila nos prije desetak dana), ali raspoloženje, nakon dva ubjedljiva poraza, nije bajno. Kao ni u medijima. Mišljenje je da Dancu, koji je ugovorom vezan do 2020. godine, predstoji posao u kojem mora podmladiti tim, a talenata ni na vidiku. On već od narednog takmičenja (SP) vjerovatno neće računati na Anitu Gorbic, a slične nema na vidiku. Ima problema i sa pozicijom pivota, golmana… Mađari kažu da je u najavi još jedno razočaranje nakon prošlogodišnjeg 11. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Danskoj. Neodlazak na Olimpijske igre je, ipak, bio najbolniji poraz.

(Pobjeda)

1 komentar

  1. After study several of the web sites on the internet site now, and that i truly such as your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark internet site list and are checking back soon. Pls look into my website as well and figure out if you agree.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com