BAKI (72) TINEJDŽERKA OTELA TORBU: Onda je mlada žena potrčala za njom! - Volim Podgoricu

BAKI (72) TINEJDŽERKA OTELA TORBU: Onda je mlada žena potrčala za njom!

Baka H. M. (72) ostala je u šoku danas kada joj jedna djevojčica ukrala torbu sa penzijom, ali pravo iznenađenje za nju je bila jedna mlada mama, koja se odvojila od djece, potrčala i uspjela da sustigne lopova!

Baki je vraćena torba i penzija, ali mama heroj je otišla svojim poslom i H. M. (72) je odlučila da pozve „Blic“ i javno se zahvali za ovaj plemenit čin.

 

– Išla sam danas u poštu po penziju. Kao i obično, novac sam stavila u torbu i krenula ka kući – priča ova baka.

Ali, umjesto uobičajenog puta do kuće, baku je ispred ulaza sustigla djevojčica, za koju vjeruje da nema ni 18 godina.

– Djevojčica mi je prišla s leđa i uhvatila ručke torbe. Ja sam držala koliko sam mogla, ali ne mogu ja sa svoje 72 godine da se nosim sa djecom – kaže ova baka, i dalje uznemirena.

Djevojčica je počela da bježi a baka da viče.

– U tom trenutku, nedaleko se zatekla jedna mlada mama sa dvoje dječice. Ona je istog momenta, kako je vidjela šta se desilo, ostavila djecu i pojurila za lopovom – u dahu priča baka iznenađena da je neko ko je uopšte ne poznaje htio da pomogne.

Žena koja je pojurila za djevojčicom nije uspjela da je stigne, ali je sama djevojčica, vjerovatno u panici, u jednom trenutku torbu bacila.

 

– Meni je najžalije što od stanja šoka u kom sam se našla, nisam uspjela da uzmem kontakt te mame. Makar da sam dječici njenoj uzela po čokoladu. Sve bih dala samo da se javi, da je sretnem i na bilo koji način joj se odužim – priča nam baka, još uvijek ne znajući šta ju je snašlo.

(Izvor:Blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com