SLUTILA JE SMRT: Evo šta je Esma Redžepova rekla u POSLEDNJEM INTERVJUU - Volim Podgoricu

SLUTILA JE SMRT: Evo šta je Esma Redžepova rekla u POSLEDNJEM INTERVJUU

Makedonska pevačica Esma Redžepova preminula je jutros u Skoplju u 73. godini, poslije kraće i teške bolesti. Pjevačica romske muzike bila je primljena u jednu skopsku bolnicu u teškom zdravstvenom stanju. Na žalost, ona nije uspjela da se izbori, već je preminula.

Esma Redžepova Teodosijevska zahvaljujući svojoj bogatoj karijeri smatra se kraljicom romske muzike. Zbog načina na koji je izvodila ovu muziku, stekla je i svjetsku slavu, a 2013. godine ponijela je i titulu nacionalnog umjetnika Makedonije.

U svom poslednjem intervjuu, Esma je pričala o svojim planovima, ali je naglasila jedan detalj – ”Ako budem živa i zdrava”.

“Ako budem živa i zdrava, održaću koncerte u svim centrima bivše Jugoslavije. Zamislite da se 23.000 puta popnete na binu i siđete. To nije lako, a kamoli da toliko puta pevate. Kao djevojčica sam bila vrlo nemirna i buntovna, a sa 11 godina već sam imala solističke koncerte. Vrlo rijetko pjevam u klubovima, uglavnom nastupam u dvoranama i to pred inostranom publikom koja nema veze sa Balkanom.

Ove godine pjevala sam u Filharmoniji u Minhenu, pred više od 2.000 ljudi, a nedavno sam se vratila iz Amerike, gdje sam nastupala u Kenedi centru i Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu. Prvi put u karijeri ću ove godine nastupiti u Kini. Bez obzira na to što publika ne razumije o čemu pjevam, mislim da sam specifična pjevačica i da je magija u mom glasu” rekla je pjevačica tada.

Redžepova je sledeće godine trebala da obilježi 60 godina rada, zbog čega je i planirala da nastupa u centrima bivše Jugoslavije.

 

(novosti.rs)

1 komentar

  1. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com