KAKO DA ZNATE: Potrebna vam je VELIKA PROMJENA u životu! - Volim Podgoricu

KAKO DA ZNATE: Potrebna vam je VELIKA PROMJENA u životu!

Ideja o promjeni može biti zastrašujuća, pogotovo ako se radi o velikim promjenama.

Međutim, promjene takođe mogu biti uzbudljive. Mogu vam omogućiti da krenete dalje prema svom punom potencijalu.

Možda ste se pitali da li treba da promijenite svoj život – možda ste u zadovoljavajućem odnosu, radite na prihvatljivom radnom mjestu ili barem zarađujete dovoljno da bi tako bilo.

Zar je onda promjena stvarno potrebna? Obratite pažnju na ovih osam znakova.

Nemate osjećaj svrhe

Različiti ljudi pronalaze svoj životni smisao u različitim stvarima. Na primjer, možda imate sestru kojoj je svrha i radost njegovanje porodice, dok jednom od vaših prijatelja karijera znači sve. Ima li nešto u vašem životu što vam pruža osjećaj svrhe?

Ako ne, vjerovatno ćete imati koristi ako energiju usmjerite ka zaključivanju do čega vam je stvarno stalo i kako možete promijeniti životni put, prilagoditi ga stvarima koje vam najviše znače.

Neraspoloženi ste

Iako možda pretpostavljate da vam je potrebna promjena, ukoliko se osjećate stvarno depresivno, takvo raspoloženje je takođe znak da je vaš život trenutno nezadovoljavajući.

Ako se ne osjećate srećno ili inspirirano već dugo vremena, zapitajte se što bi vam moglo pomoći da se opet osjećate dobro. Ovaj autoreflektivni proces će vam pomoći da identifikujete specifične uzroke vašeg lošeg raspoloženja.

Imate nisko samopoštovanje

Kad živite s osjećajem svrhe i dobro se odnosite prema sebi, vaše samopoštovanje, naravno, počinje rasti. S druge strane, ako osjećate besciljnost ili ste pod jakim stresom, vrlo lako se možete početi osjećati bezvrijednim.

Možete početi da mislite kako ne zaslužujete dobre stvari ili ćete početi vjerovati da je vaša sudbina da nikada ne pronađete ljubav ili uspjeh.

Ljubomorni ste na druge ljude

Zavist je znak upozorenja da nešto nije u redu s načinom na koji trenutno živite. Što je to što izaziva te osjećaje zavisti?

Možete naučiti mnogo kada proučite uzrok ljubomore umjesto da je potiskujete.

Umirujete se na nezdrave načine

Svi mi imamo svoje metode opuštanja, ali ako počinjete uzimati prekomjerne količine opijata ili alkohola kako bi otupjeli neprijatne osjećaje ili “pobjegli ” od svog života, to je gotovo siguran znak da je došlo vrijeme za promjenu.

Razmislite o tome što je to tačno što pokušavate potisnuti ili izbjeći kada pokušavate vještsčki poboljšati vaše raspoloženje i zapitajte se što bi trebalo mijenjati.

Male stvari vam konstantno kvare raspoloženje

Kada ste zadovoljni s vašim životom, male neprijatnosti se pojavljuju na vašem radaru tek kao slabi odrazi prije nego što ste u mogućnosti staviti ih na stranu. Međutim, ako ste nezadovoljni, vjerovatno ćete zbog takvih malih neprijatnosti postati ogorčeni.

Ukoliko primijetite da vas izuzetno duboko smetaju neke sitne stvari, napravite pauzu i razmislite je li došlo vrijeme da napravite temeljnu promjenu.

Nemate energije

Ako se budite svako jutro iscrpljeni, adoktori vas uvjeravaju da ne postoji zdravstveni problem koji vam uzrokuje umor, možda ste samo iscrpljeni jer trošite svoje vrijeme na stvari koje zapravo nisu važne.

Kada ste se posljednji put osjećali snažno i živo? Što ste radili? Možda postoje vitalne naznake koje vam mogu pokazati što vam je potrebno u vašem životu.

Pitate se: “Je li to – to?”

Na kraju, pitate li se često: „Je li ovo stvarno sve što život ima da mi ponudi“? To bi mogao biti najveći znak da je vrijeme da ubrzate i počnete stvarati velike promjene.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com