PODGORICA: Uvodi se elektronska karta za gradski prevoz, prevoznici ZADOVOLJNI - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uvodi se elektronska karta za gradski prevoz, prevoznici ZADOVOLJNI

Glav­ni grad će uve­sti elek­tron­sku na­plat­nu vo­znu kar­tu u li­nij­skom grad­skom i pri­grad­skom pre­vo­zu put­ni­ka. Pro­je­kat će pri­pre­mi­ti za­jed­nič­kim ula­ga­njem u for­mi jav­no-pri­vat­nog part­ner­stva. Od­lu­ka je pri­pre­mlje­na i o njoj će se iz­ja­sni­ti od­bor­ni­ci na sjed­ni­ci grad­skog par­la­men­ta 22. de­cem­bra.
Auto­bu­ski pre­vo­znik „BLT” Bo­žo Bu­la­to­vić po­dr­ža­va uvo­đe­nje elek­tron­ske kar­te.

blt-gradskiprevoz2
– Glav­ni grad sma­tra da je to pra­vo rje­še­nje. Još ni­je­smo upu­će­ni gdje će se ku­po­va­ti no­va vo­zna kar­ta i ka­ko će to sve funk­ci­o­ni­sa­ti. Sa­mo ne­ka oni teh­nič­ki na­pra­ve da to sve mo­že da funk­ci­o­ni­še, da pre­vo­zni­ci ne bu­du ošte­će­ni. Sma­tra­ju da će se na ovaj na­čin po­ve­ća­ti broj put­ni­ka i to bi na­ma zna­či­lo i od­go­vo­ra­lo jer bi se po­ve­ća­li pri­ho­di. Po­ka­za­će vri­je­me da li će to bi­ti do­bro – sa­op­štio je Bu­la­to­vić.
Uvo­đe­nje si­ste­ma elek­tron­ske na­pla­te vo­zne kar­te ob­u­hva­ta obez­bje­đe­nje i in­sta­li­ra­nje od­go­va­ra­ju­će in­fra­struk­tu­re za po­tre­be na­pla­te vo­zne kar­te elek­tron­skim pu­tem i nje­nim te­sti­ra­njem, po­sta­vlja­nje ter­mi­na­la za va­li­da­ci­ju (po­tvr­đi­va­nje, štam­pa­nje) vo­znih ka­ra­ta, opre­ma­nje vo­zi­la sa GPS si­ste­mom za pra­će­nje vo­zi­la, po­sta­vlja­nje vi­deo-nad­zo­ra u vo­zi­li­ma jav­nog pre­vo­za. Ta­ko­đe, pla­ni­ra­no je po­sta­vlja­nje pro­daj­nih auto­ma­ta za ku­po­vi­nu vo­zne kar­te za vi­še­krat­nu upo­tre­bu, po­sta­vlja­nje ter­mi­na­la za per­so­na­li­za­ci­ju ka­ra­ta, obez­bje­đe­nje cen­tral­nog upra­vljač­kog/in­for­ma­tiv­nog si­ste­ma, ko­ji je po­ve­zan sa cje­lo­kup­nom opre­mom ra­di pra­će­nja in­for­ma­ci­ja o na­pla­ti vo­znih kar­ti ali i po­sta­vlja­nje si­ste­ma za ažu­ri­ra­nje in­for­ma­ci­ja za put­ni­ke.
Od­lu­ka pred­vi­đa i šta će bi­ti uče­šće Glav­nog gra­da u uvo­đe­nju si­ste­ma elek­tron­ske na­pla­te vo­zne kar­te a to su po­slov­ni pro­stor od 289,05 kva­dra­ta, ko­ji će bi­ti ustu­pljen na ko­ri­šće­nje i ko­or­di­na­ci­ja i kon­tro­la ak­tiv­no­sti uvo­đe­nja si­ste­ma elek­tron­ske na­pla­te vo­zne kar­te u li­nij­skom grad­skom i pri­grad­skom pre­vo­zu put­ni­ka i nad­zor u oba­vlja­nju dje­lat­no­sti.
-Po­stu­pak za iz­bor naj­po­volj­ni­jeg po­nu­đa­ča spro­ve­šće ko­mi­si­ja ko­ju će ime­no­va­ti gra­do­na­čel­nik. Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj će ko­mi­si­ji sta­vi­ti na uvid svu do­ku­men­ta­ci­ju i po­dat­ke sa ko­ji­ma ras­po­la­že za po­tre­be re­a­li­za­ci­je uvo­đe­nja si­ste­ma elek­tron­ske na­pla­te vo­zne kar­te u li­nij­skom grad­skom i pri­grad­skom pre­vo­zu put­ni­ka. Gra­do­na­čel­nik će bi­ti ovla­šćen da pot­pi­še ugo­vor sa naj­po­volj­ni­jim po­nu­đa­čem–pi­še u od­lu­ci.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com