Goranu Stanišiću dvije godine za pokušaj ubistva - Volim Podgoricu

Goranu Stanišiću dvije godine za pokušaj ubistva

Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju osu­dio je Moj­kov­ča­ni­na Go­ra­na Sta­ni­ši­ća (35) na ka­znu za­tvo­ra od dvi­je go­di­ne i dva mje­se­ca zbog po­ku­ša­ja ubi­stva u pre­ko­ra­če­nju nu­žne od­bra­ne u sti­ca­ju sa ne­do­zvo­lje­nim dr­ža­njem oruž­ja.
Sta­ni­šić je 4. av­gu­sta 2011. go­di­ne, oko 23.50, na te­ra­si ho­te­la „Du­lo­vić” na Tr­gu Lju­bo­mi­ra Ba­ko­ča, iz pi­što­lja „bro­ving”, ka­li­bra 6,35 mi­li­me­ta­ra, is­pa­lio če­ti­ri hi­ca u prav­cu su­gra­đa­ni­na Igo­ra Ra­i­če­vi­ća (44) i ra­nio ga u li­je­vu bu­ti­nu.
Ovo je po­no­vlje­ni po­stu­pak, a Sta­ni­šić je i ra­ni­jom pre­su­dom osu­đen na istu ka­znu. Na sna­zi osta­je pre­su­da Vi­šeg su­da, pre­ma ko­joj je Sta­ni­šić dje­lo po­či­nio u pre­ko­ra­če­nju nu­žne od­bra­ne.
Op­tu­že­ni je bio ura­čun­ljiv i po­stu­pao je sa umi­šlja­jem, ka­zao je su­di­ja Šefkija Đe­še­vić u obra­zlo­že­nju. On je do­dao da je po­no­vlje­no su­đe­nje usli­je­di­lo na­kon za­htje­va op­tu­že­nog, ko­ji je tvr­dio da je bio u ne­u­ra­čun­lji­vom sta­nju.
– Sud je utvr­dio da je u vri­je­me iz­vr­še­nja dje­la op­tu­že­ni bio u ura­čun­lji­vom sta­nju – ka­zao je su­di­ja Đe­še­vić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com