PRIRUČNIK SAVJETUJE RODITELJE KAKO DA IM DJECA BUDU GEJEVI! Kreativni centar PUSTIO U PRODAJU skandaloznu knjigu! - Volim Podgoricu

PRIRUČNIK SAVJETUJE RODITELJE KAKO DA IM DJECA BUDU GEJEVI! Kreativni centar PUSTIO U PRODAJU skandaloznu knjigu!

Knjiga “Pružite djeci sto mogućnosti umjesto dvije”, koju je izdao beogradski “Kreativni centar”, otvoreno savjetuje roditelje da treba da uče svoju djecu da postanu gejevi!

Ovaj skandalozni priručnik, švedskih autorki Kristine Henkel i Mari Tomičić, doslovce sugeriše roditeljima da svoje mališane od najmlađeg uzrasta uče da se dječaci zaljubljuju u dječake i da je potpuno normalno da nose haljine?!

Morbidna knjiga

Pod maskom “ravnopravnosti polova”, priručnik koji se može kupiti u većini knjižara u Srbiji po cijeni od 1.450 dinara objašnjava roditeljima da djecu vaspitavaju kao bespolna bića i da nije važno ko se u koga zaljubljuje:

Dječaka i djevojčicu, kada se igraju zajedno, svi gledaju sa sjajem u očima – tako su slatki zajedno. Zašto niko ne pita dva dječaka koja se igraju da li će se vjenčati kada porastu? – čude se autorke knjige.

One savjetuju roditeljima da i klasične bajke pričaju djeci na gej način:

Pričajte djeci priče na drugačiji način. Pepeljuga može da postane najbolja drugarica s princem, a njena polusestra može se zaljubiti u neku princezu.

Sugeriše se i da ne postoji “muška” i “ženska” odjeća, već da i dječaci mogu da se dotjeruju i oblače haljine.

Dopustite svoj deci, pa i dJečacima, da probaju haljine, da se dotJeraju i obuku u nešto sjajno, zlatno, u odJeću od tila ili nekog drugog materijala raznolikih boja.

Stručnjaci iz oblasti dječje psihologije i pedagogije najstrože su osudili ovu knjigu i upozorili da ovakav način vaspitanja može napraviti totalnu konfuziju kod djece i od njih stvoriti transseksualce.

123137_knjiga1_f

Dječji psiholog Branka Tišma oštro se protivi ovoj knjizi i smatra da je nametanje homoseksualizma djeci bolesno.

U potpunosti sam protiv te knjige i svega što ona savjetuje roditeljima. Razumem da postoje i neki ljudi koji su drugačiji, ali ne možemo zbog toga svoj djeci nametati da budu homoseksualci i učiti ih kako je to nešto fenomenalno. Po meni su svi ti savjeti bolesni i smatram da ta knjiga treba da naiđe na osudu javnosti – smatra Tišma.

Sa njom se slaže i psihoterapeut Zoran Milivojević, koji upozorava da bi način vaspitavanja djece koji propovijeda ova knjiga napravio generaciju transseksualaca.

Nikako ne mogu da podržavam ovakvu knjigu jer ona direktno stvara konfuziju i kod roditelja i kod djece. Ako maloj djeci homoseksualizam prezentujete kao nešto sjajno, ulazite u rizik da će mališan poželjeti da bude homoseksualac iako mu je priroda u potpunosti heteroseksualna. To je klasično maltretiranje djece, iz koga proizilazi haos, jer dobijamo osobe koje ni same ne znaju šta su. Plašim se da bismo, ako bi roditelji slušali savjete ove knjige, napravili cijelu jednu novu generaciju transseksualaca, a to su najnesrećnije osobe, koje u ogromnom procentu na kraju izvrše samoubistvo – objašnjava Milivojević.

Savjeti na silu

Psihoterapeut Marko Braković iz savjetovališta “Entera” skreće pažnju na to da djeci ne treba prerano nametati neka pravila, već je najpogodnije sačekati da oni sami pitaju ono što ih interesuje.

Svakako da djeca treba da se vaspitavaju u duhu tolerancije i razumevanja drugih ljudi. Međutim, sugerisati im neke stvari na silu, prije nego što se i sama to zapitaju, može da bude vrlo opasno i da stvori zabunu – objašnjava Braković.

(Informer.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com