KREMLJ POTVRDIO: Rusija prekinula KOMUNIKACIJU sa Amerikom! - Volim Podgoricu

KREMLJ POTVRDIO: Rusija prekinula KOMUNIKACIJU sa Amerikom!

Ruski zvaničnici su saopštili da ne očekuju da će dolazak nove američke administracije značiti i momentalni prekid širenja NATO i potvrdili da je zatvorena većina komunikacijskih kanala između Moskve i Vašingtona.

– Skoro svi nivoi dijaloga sa Amerikom su prekinute. Međusobno ne komuniciramo, ili to činimo u najmanjoj mogućoj mjeri – rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Većina dobrih poznavaoca prilka u Kremlju očekuje da će se Vladimir Putin 2018. godine ponovo kandidovati za funkciju predsjednika.

– Sve nas boli glava od posla i projekata i niko ne razmišlja i ne govori o izborima – rekao je Peskov.

Rusko ministarstvo spoljnjih poslova u srijedu je osudilo Holandiju zbog toga što je odobrila Americi da nastavi s razmještanjem vojne opreme na njenom tlu i izrazilo nezadovoljstvo odlukom holandskog suda o vraćanju krimskog blaga Ukrajini.

– Izgleda da su holandske vlasti počele posebno da uživaju u svjesnom uništavanju veza sa Rusijom – rekla je u portparolka ministarstva Marija Zaharova.

Zaharova je izjavila da je odluka holandskog suda o vraćanju krimskog muzejskog blaga Ukrajini umjesto Rusiji nepravedna i da će označiti kraj ambicija Haga da postane svjetska pravosudna prestonica.

Rusija je prošle nedelje najavila žalbu na odluku holandskog suda po kojoj se veoma vrijedna zbirka zlatnih umjetničkih djela sa Krima koja su bila pozajmljena holandskom muzeju, treba da se vrati Ukrajini.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com