Početna » NOVOSTI » (UZNEMIRUJUĆE) Pitbul obliven krvlju stoji iznad psa lutalice kojeg je ZAKLAO

(UZNEMIRUJUĆE) Pitbul obliven krvlju stoji iznad psa lutalice kojeg je ZAKLAO

Udruženje za zaštitu životinja Anima Mundi iz Skoplja objavilo je šokantnu fotografiju na kojoj se vidi kako zakrvavljen pitbul stoji iznad mirnog psa skitnice, koga je predhodno zaklao.

Anima Mundi tvrdi da je vlasnik pitbula pripadnik specijalne policijske jedinice iz Velesa, gradića u centralnoj Makedoniji, čije ime nisu objelodanili. Dodaju da on ima još nekoliko pasa koje trenira da budu agresivni. Nekoliko puta je bio prijavljivan u policiju, ali protiv njega ništa nije preduzeto.

Potenciramo da nije isključak, već pravilo da pripadnici policije budu involvirani u slučajeve nasilja nad životinjama i uvijek je policija ta koja ih štiti i ne sprovodi zakon, a to predstavlja zloupotrebu službene dužnosti. U praksi već postoje presude za krivično djelo mučenje i maltretiranje životinja po kome su sankcionisani vlasnici pasa koji su napali, povrijedili ili ubili drugo kuče. To predstavlja krivično djelo, pa nije jasno zašto policija pokreće samo prekršajni postupak, iako su, kao i u ovom slučaju ugroženi životi djece i ljudi koji tamo žive – ističi iz Anima Mundi.

Pozivajući se na iskaze svjedoka, u ovom udruženju kažu da to nije bio prvi slučaj napada pasa policajca iz Velesa, koji svoje dresirane pse stalno pušta na ulicu da se slobodno šetaju.

Anima Mundi insistira na odgovornost i dosljedno sprovođenje zakona u ime ubijenog psa skitnice, ali i svih drugih žrtava ljudske neodgovornosti. Zato javno pozivaju Unutrašnju kontrolu MUP da preispita cio slučaj i preduzme mjere.

Check Also

PAS NAPADAO PROLAZNIKE: Ujeo jednu staricu

U Herceg Novom, u naselju Savina danas je rasan pas bez ogrlice napao staricu i ...

UŽAS: Komšija pucao, vlasnik bacio psa sa litice da ugine

Pas star oko pet mjeseci teško je povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila u srijedu ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *