NI SRPSKI MINISTRI NISU “ODOLJELI” CRNOJ GORI: Drže pare u Prvoj banci i posluju sa Anom Đukanović - Volim Podgoricu

NI SRPSKI MINISTRI NISU “ODOLJELI” CRNOJ GORI: Drže pare u Prvoj banci i posluju sa Anom Đukanović

Nekoliko ministara u Vladi Srbije ima poslovne veze sa Crnom Gorom i članovima familije doskorašnjeg premijera Mila Đukanovića.

To je otkrila srpska Mreža za istraživanje organizvanog kriminala i korupcije (KRIK), tokom popisa  imovine srpskih ministara.

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević u Podgorici je bio suvlasnik kompanije “Edu Cons“.

Firma je osnovana u maju 2004. godine i otvorila je privatnu gimnaziju “Luča“ u Podgorici, u naselju Doljani.

“Vijesti” su u više navrata pisale o “Luči” – od 2004. kada je upisala 30 đaka, među kojima je bio i Đukanovićev sin Blažo.

Školarina u prvoj privatnoj školi iznosila je od 3.900 do 5.900 eura, a iz škole  je izašla jedna generacija. “Luča” je  u međuvremenu zatvorena.

U međuvremenu, kompanija “Edu Cons“je promijenila vlasnike.

“Edu Cons” je prodata novim vlasnicama – Ani Đukanović, sestri doskorašnjeg crnogorskog premijera, Jelici Petričević, bivšoj zamjenici direktora crnogorske Prve banke, Aleksandri Popović i Nataši Vlahović”, navodi KRIK.

Šarčević je novinarima KRIK-a rekao da je škola prodata 2004. godine za 400.000 eura:

Foto Vijesti
Foto Vijesti

“S obzirom da sam bio vlasnik jedne trećine, od prodaje sam prihodovao trećinu novca. Transakcija je obavljena preko Crnogorske komercijalne banke (CKB)”.

On je rekao da Anu Đukanović poznaje od 2004. godine, kada je vodio “Luču”.

“Vidio sam je jednom u životu, prilikom potpisivanja prodajnog ugovora, a prethodnu komunikaciju sam imao sa njenim advokatom. To je bilo oktobra 2004. godine. Ni prije, ni poslije toga nisam je ni vidio ni čuo“.

On nije jedini ministar koji ima poslovnu vezu sa Crnom Gorom.

I članovi porodice  srpskog ministra bez porfelja Milana Krkobabića posluju u Podgorici, objavio je KRIK.

Navode da dio novca čuvaju u Prvoj banci, Đukanovića.

Ministrov brat Nebojša Krkobabić i bratanić Marko Krkobabić vlasnici su polovine podgoričke kompanije “Jet Direct”.

“Druga polovina pripada Milutinu Damjanoviću, koji je direktor njihove srpske firme, i Bojanu Repiću, koji je u beogradskom ‘Jet directu’ predstavnik za tehničku podršku”.

Prema dokumentaciji koju je KRIK dobio uz pomoć Mreže za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije (LUPA), Krkobabići su u februaru 2014. uplatili u Prvu banku ukupno 19.000 eura.

Njihovi partneri Repić i Damjanović tada su uplatili isto toliko.

Riječ je o novcu koji je predstavljen kao osnivački kapital kompanije “Jet direct”.

I srpski ministar finansija Dušan Vujović navodno je poslovao u Crnoj Gori. Posjeduje dvosoban stan od 56 kvadrata u Budvi, na oko 800 metara od mora, koji je kupio sa suprugom 2001. za 94.367 tadašnjih nemačkih maraka.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com