PUCANO NA AUTOMOBIL PODGORIČANINA? - Volim Podgoricu

PUCANO NA AUTOMOBIL PODGORIČANINA?

Podgoričanin Mišo Vešović (31), iz naselja Zagorič, prijavio je preksinoć policiji da je nepoznata osoba ispalila hice na njegov automobil u Ulici Iva Andrića u Podgorici. Napad se navodno, prema riječima Vešovića, dogodio u blizini Osnovne škole “Branko Božović”, nedaleko od kuće u kojoj živi u naselju Zagorič. Navodno, nije čuo pucnje, ali kad je parkirao kola primijetio je dvije rupe na zadnjem braniku koje su najvjerovatnije nastale od projektila. Policija je obavila uviđaj i snimila oštećenja na automobilu.pišu Dnevne novine.

Vešović je, inače, nedavno izašao iz zatvora gdje je služio zatvorsku kaznu od godinu i po dana, nakon što je proglašen krivim za iznudu na štetu Vuka i Nikole Burića, kojima je uz prijetnje i batine iznudio 1.632 eura.

Meta napada

Posljednjih pet godina Vešović je bio meta više napada. U martu 2014. godine nepoznata osoba bacila Molotovljev koktel na porodičnu kuću Vešovića koja se nalazi u Ulici Iva Andrića, u podgoričkom naselju Zagorič. Napadač je iz automobila bacio Molotovljev koktel, nakon čega je pobjegao. Prilikom incidenta nije bilo povrijeđenih, a Vešovići su o događaju odmah obavijestili policiju. Krajem decembra 2012. godine, nepoznata osoba podmetnula je požar pod automobil “ford fokus”, parkiran ispred porodične kuće, vlasništvo Vešovića.

Mjesec dana kasnije u podgoričkom naselju Zagorič, zasad nepoznate osobe su pucale na Vešovića. Napadači su u njegovom pravcu ispalili više metaka i ranili ga. Napad se dogodio u uličici iza Vešovićeve kuće, a policija nije uspjela da identifikuje napadače iako je taj dio grada brzo blokiran. Početkom 2013. godine, odnosno 20. januara oko 1.50 časova, u Zagoriču za sad nepoznata osoba bacila je ručnu bombu u dvorište kuće Vešovića.

Bombe,hici, batine

Tokom 2011. godine Vešović je doživio čak tri napada. Prvo je 21. jula 2011. ranjen dok je čekao hranu ispred picerije “Ćošak” u samom centru Podgorice. Policija je ubrzo nakon toga uhapsila Nebojšu Markovića, za kojeg se sumnjalo da je, nakon kraće prepirke, iz neposredne blizine pucao u Vešovića. Marković je u njegovom pravcu ispalio četiri hica, od čega ga je jedan pogodio u desnu nogu, nanoseći mu lakšu povredu.

Samo sedam dana kasnije, 28. jula 2011, u četiri sata ujutro, nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu u dvorište kuće Miša Vešovića. Iste godine, 7. septembra, Markovići su, zajedno sa Milošem Šakovićem, oko 1 sat i 45 minuta, u naselju Zagorič, “golfom 3” prepriječili put “opel korsi” u kojoj se nalazio Mišo Vešović. Šaković, koji je bio naoružan pištoljem, prišao je Vešovićevim kolima i natjerao ga da izađe. U trenutku kada je Vešović izašao iz automobila, sva trojica su ga napali i pištoljima ga izudarala po glavi, nanoseći mu lakšu tjelesnu povredu. Vešović je uspio da se otrgne napadačima i da pobjegne, a Šaković je pokušao da ispali projektil u njegovom pravcu, u čemu nije uspio jer se pištolj zaglavio.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com