MISTERIOZNA SMRT: Tijelo urednika Glorie pronađeno u rijeci - Volim Podgoricu

MISTERIOZNA SMRT: Tijelo urednika Glorie pronađeno u rijeci

Policija je u utorak oko 18.45 sati u Savi, uz sjevernu obalu  pronašla beživotno tijelo.

Obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrđeno je da je riječ o Dariju Plenči (62), bivšem uredniku nedjeljnika Arena i Gloria, koji je pod misterioznim okolnostima nestao prije deset dana.

Poslednji signal mobilnog lociran je u Zapruđu, a njegova supruga Žarka okrenula je sve moguće brojeve telefona kako bi ga pronašla i cijelo naselje oblijepila plakatima. Prema prvim informacijama, na tijelu nema znakova nasilne smrti, ali rezultati obdukcije otkriće tačan uzrok. Supruga je navela da nije odavao utisak da ga nešto muči.

Ona je čim joj je suprug nestao izrazila sumnju “da je nad njim počinjen nekakav zločin”.

“Njegov mobilni zadnji puta je lociran na području Novog Zagreba, točnije u Zapruđu, gdje Darijev otac ima stan. Na dan kada je nestao, u subotu popili smo kafu ujutro. Ja sam otišla na pijacu, a kad sam se vratila kući nisam ga zatekla. Čuli smo se u 9.28 sati i rekao mi je da je otišao da  kupi cigarete i malo prošeta. Njegov otac kod nas je bio na njezi tri mjeseca, i trebalo je da  se vrati u svoj stan u Zapruđe. Supruga sam opet zvala oko 10.20, ali mobitel mu je bio nedostupan.

Takvo ponašanje nije uobičajeno za njega jer uvijek međusobno znamo za svaki korak, i nikad ne izlazi s praznom baterijom. U 14 sati sam prijavila nestanak i paralelno smo zvali bolnice, sve prijatelje… ali ništa”  ispričala je za za medije  Žarka Plenča.

Policija je otišla i do stana u vlasništvu oca nestalog, ali u njemu nisu zatekli nikog nego je uočen jedan sitni detalj.

“U stanu s policijom na Meštrovićevom trgu bile su komšije iz Bužanove i nećak. Na vratima između vrata i štoka uočen je jedan predmet o kojem ne bih dok potraga traje. Zgrada u Zapruđu u kojoj je stan moga svekra dolaze sumnjive osobe koje se okupljaju u zajedničkim prostorijama ulaza i svi su stanari zbog toga zabrinuti baš kao i zbog činjenice da je ulaz prepun podstanara o kojima niko ništa ne zna”. izjavila je tada Žarka Plenča za hrvatske medije.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com