Šaranović izbjegao naručenu likvidaciju? - Volim Podgoricu

Šaranović izbjegao naručenu likvidaciju?

Biznismen Slobodan Šaranović, osumnjičeni da je naručio i organizovao ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu, prijavio je juče tužilaštvu i policiji da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali je u poslednjem momentu odustao od te namjere, piše Dan.

On je inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega. Po tvrdnjama Šaranovića, mladić mu je kazao kako ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga. Potom mu je predao pištolj i mobilni telefon. Šaranović je oružje i telefon predao policijskim inspektorima, saznaje „Dan”.

Iz Centra bezbjednosti Budva, nakon što je od njega uzeta izjava, Šaranović je upućen u Više državno tužilaštvo u Podgorici, gdje je saslušan u prisustvu advokata Zorana Piperovića i nadležnog tužioca. Tokom ispitivanja tvrdio je da mladića koji mu je prišao ne poznaje, ali da zna ko ga je poslao. On, međutim, nije želio da otkrije tužiocu ko ga je poslao, saopštivši da će to riješiti sam.

Motiv prijave mu je, kako je ispričao, sumnja da su oružje mladić predao eventualno bili predmet izvršenja nekog krivičnog djela koje bi mogli njemu napakovati. Šaranović nije tražio policijsku zaštitu.

Advokat Piperović je u izjavi za „Dan” potvrdio da je Šaranović ovaj slučaj prijavio policiji. Na pitanje da li mu je Šaranović saopštio ime čovjeka koji je naručio ubistvo i poslao mladića da ga likvidira, Piperović je kazao da nema tu informaciju.

„Šaranović ni tužiocu ni meni nije saopštio ime tog čovjeka, a ja nijesam pokazivao posebno interesovanje da mi to saopšti“, kazao je Piperović.

On je dodao da ne želi da priča o drugim detaljima u vezi sa ovim događajem. Slobodan Šaranović ostaće na slobodi nakon što je Apelacioni sud kao neosnovane odbio žalbe tužilaštva na ovakvu odluku.

Šaranoviću je nedavno ukinut pritvor. U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da je po njihovom mišljenju, a nasuprot navodima žalbe, prvostepeni sud pravilno utvrdio činjenično stanje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com