DJECA SE SMRZAVAJU U VRTIĆU - Volim Podgoricu

DJECA SE SMRZAVAJU U VRTIĆU

Roditelji tvrde da je u nikšićkom vrtiću „Pčelica“ u Staroj varoši (iza Meandera) hladno i da djeca ne mogu da spavaju zbog niske temperature.

“Do ove godine u tom vrtiću su znali da prostorije griju i tokom noći, tako da je djeci uvijek toplo. Sada to više nije slučaj, tako da je u radnim sobama hladno i djeca se žale da ne mogu da spavaju od hladnoće. Moraćemo izgleda da sačekamo proljeće i toplije dane i da djecu do tada ne šaljemo u vrtić“, kazao je jedan od roditelja.

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Radmila Backović kaže, međutim,  da su prostorije dovoljno zagrijane.

Pojasnila je da su u “Pčelici” do prošle godine bile peći koje su mogle da ostanu upaljene tokom cijele noći.

Sada su u tom, kao i u drugim vrtićima, nabavili kalorifere i eko-radijatore koji ne smiju biti uključeni tokom noći jer bi se brzo pokvarili, tvrdi ona.

“U vrtiću ‘Pčelica’ nabavili smo sedam kalorifera. Vodimo računa o svim standardima koje predškolske ustanove zadovoljavaju, pa tako i kada je u pitanju temperatura. Vodimo računa o vanjskoj temperaturi kako bi temperatura prostorija bila u onoj mjeri u kojoj je to potrebno. Takođe, prije dolaska djece grijanje je već upaljeno i prostorije zagrijane“, kaže Backovićeva.

U vrtiću borave djeca od tri do šest godina, a imaju i jaslenu grupu uzrasta od dvije i tri godine.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com