DOBRO PAZITE ŠTA PIJETE NOĆAS: Ovo je prava ISTINA o pićima koja će se služiti noćas - Volim Podgoricu

DOBRO PAZITE ŠTA PIJETE NOĆAS: Ovo je prava ISTINA o pićima koja će se služiti noćas

U čak 85 odsto noćnih klubova i ugostiteljskih objekata prodaju se falš pića, pazite šta pijete noćas!

Samo četvrtina rakije na tržištu dolazi od registrovanih proizvođača. U čak 85 odsto noćnih klubova i ugostiteljskih objekata prodaju se falsifikovana pića.

Ekipa ovlašćenih stručnjaka iz Evropske Unije, boraveći tri meseca u Srbiji, istraživala je kvalitet srpskih pića i došla do poražavajućih podataka. Njihova procjena je da se u čak 85 odsto lokala prodaju falsifikovana pića. Ona se, prema istraživanju, proizvode u garažama, a dolaze i različitim kanalima preko Kosova, iz Bosne, Bugarske i Mađarske.

U 2015. godini proizvedeno je samo 22,5 miliona litara rakije prema zvaničnim podacima. To se ni približno ne poklapa s podacima o količini voća koje završi u kazanima za pečenje rakije.

Ukoliko neko tokom praznika, na kućnoj proslavi ili u kafiću postane žrtva “garažne” rakije sumnjivog porijekla i otruje se njome, trebalo bi se obratiti ljekaru. Trovanje lošim alkoholom, ali i bilo kojim drugim, može da izazove nesvjesticu, povraćanje, ali i gušenje tokom povraćanja jer su tada refleksi oslabljeni.
Trovanje alkoholom može da izazove stanje kome i smrt u najgorim slučajevima. Otrovanu osobu ne treba pustiti da leži i ne treba da ostane sama do dolaska ljekara.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com