Brajović prima više od Pajovića, Gvozdenović u “BMW-u“, Nimanbegu “opel astri“ - Volim Podgoricu

Brajović prima više od Pajovića, Gvozdenović u “BMW-u“, Nimanbegu “opel astri“

Plata predsjednika Skupštine Ivana Brajovića iznosi 2.187 eura mjesečno, potpredsjednika Branimira Gvozdenovića 1.990, dok drugi potpredsjednik Genci Nimanbegu prima 1.726 eura, saopšteno je Pobjedi iz Skupštine.

Brajović (SD), Gvozdenović (DPS) i Nimanbegu (Forca) izabrani su na rukovodeća mjesta u parlamentu 24. novembra prošle godine, a sjednici nijesu prisustvovali opozicioni poslanici, koji bojkotuju parlament, zbog čega nije izabran potpredsjednik iz redova opozicije.

Na plate aktuelnog rukovodstva Skupštine mjesečno se izdvaja 5.904 eura iz državne kase.

“Mjesečna neto zarada predsjednika parlamenta Ivana Brajovića iznosiće 2.187,68 eura, potpredsjednika Branimira Gvozdenovića 1.990,24 eura, dok će potpredsjednik Genci Nimanbegu imati zaradu od 1.726,80 eura”, saopšteno je Pobjedi iz Odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol Skupštine Crne Gore.

U poređenju sa prošlim sazivom, za rukovodstvo Skupštine izdvaja se manje novca, jer su u prethodnom sazivu predsjednik i tri potpredsjednika mjesečno dobijali 7.630 eura.

Brajovićeva plata je veća nego bivšeg šefa parlamenta Darka Pajovića (Pozitivna Crna Gora), koji je u posljednjem mjesecu obavljanja te funkcije dobio 1.668 eura, a primao je tokom svog poslaničkog mandata razliku u zaradi.

S druge strane, bivšim potpredsjednicima plate su bile veće nego aktuelnim. Potpredsjedniku parlamenta u prošlom sazivu Sulju Mustafiću (BS) plata je bila 1.808 eura, Milutinu Simoviću (DPS) 2.006 eura i Branku Raduloviću (DF) 2.148 eura.

Na pitanje koliko savjetnika ima predsjednik, a koliko potpredsjednici parlamenta, iz Skupštine je odgovoreno da Ivan Brajović u svom kabinetu trenutno ima pet savjetnika.

Šefica kabineta i glavna savjetnica predsjednika Skupštine je Tatjana Krivokapić, a ostali savjetnici su Periša Kastratović, Ana Miljanić, Ana Radonjić i Bojana Dabović. Njih je na te funkcije imenovao Administrativni odbor početkom decembra.

“Zvanja, opis poslova, način postavljanja, prestanak mandata, njihov broj, prava i obaveze savjetnika predsjednika i potpredsjednika utvrđena su Odlukom o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore („Službeni list Crne Gore“ br. 21/16). U skladu sa navedenom odlukom, predsjednik Skupštine Crne Gore trenutno ima pet savjetnika (glavni savjetnik šef kabineta predsjednika i četiri savjetnika)”, navode iz parlamenta.

Potpredsjednici Skupštine Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu, kako je rečeno, trenutno nemaju savjetnike.

Gvozdenović je tokom mandata prethodne Vlade bio ministar održivog razvoja i turizma, dok je Nimanbegu u prošlom sazivu parlamenta bio poslanik Force.

Prema Ustavu i Poslovniku, potpredsjednici pomažu predsjedniku Skupštine u radu i zamjenjuju ga u vršenju poslova kada je on spriječen.

Gvozdenović u „BMW-u“ , Nimanbegu u „opel astri“

Potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović ima na raspolaganju službeno vozilo „BMW serija 7“, dok Genci Nimanbegu trenutno vozi „opel astru 1.6 CDTI“.

“Potpredsjednik Nimanbegu koristiće vozilo „opel astru“ dok se ne završi servisiranje vozila „audi A6“, koji je tokom 25. saziva Skupštine Crne Gore koristio potpredsjednik Suljo Mustafić”, saopšteno je Pobjedi iz parlamenta.

Iz Skupštine nijesu naveli koja vozila koristi Brajović, podsjetivši da prevoz i obezbjeđenje šefa parlamenta spada u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Predsjednik Skupštine spada u kategoriju štićenih ličnosti, koje podliježu mjerama zaštite po mjestu rada, stanovanja i pozicijama u zadržavanju u mjestu i pokretu, i za njih je zadužen MUP”, navode iz Skupštine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com