Male novogodišnje odluke koje će vam promijeniti život - Volim Podgoricu

Male novogodišnje odluke koje će vam promijeniti život

Većine  novogodišnjih odluka ljudi se pridržavaju prvih mesec dana, a onda polako prestanu da ih sprovode. Ipak, ove male odluke ne donose veliki zaokret u životu, jednostavne su, a donijeće vam mnogo dobrobiti – i emocionalne, i zdravstvene.

 

Foto: Thinkstock

Izađite napolje na pet minuta – Čak i ako nemate vremena za vježbanje, natjerajte se da prošetate barem pet minuta dnevno. To može biti šetnja do prodavnice ili jednostavno po naselju, ali tih pet minuta će vas osvježiti, poboljšati raspoloženje i podići samopouzdanje.

Isključite telefon prije odlaska na spavanje – Odlazak u krevet s mobilnim telefonom, dopisivanje ili igranje igrica otežaće vam san i opuštanje.

Jedite više voća i povrća – Jednostavno je. Koliko god povećali taj unos, pa makar i vrlo malo, vaš organizam će profitirati. Kada počnete da jedete zdravije, osjećaćete se bolje.

Tražite rješenja umjesto probleme – Sljedeći put kad doživite nešto neprijatno ili vam život zada udarac, pokušajte da ne očajavate. Nemojte plakati nad svojom sudbinom i žaliti samoga sebe. Pokušajte da pronađete rješenja i olakšate sami sebi.

Recite “volim te” češće – Tako je lako, a mnogo znači onome ko to čuje. Osim toga, tako ćete biti srećniji u svojoj vezi ili braku i učiniti je čvršćom.

Naučite kad treba reći “ne” – Velika je vjerovatnoća da osobi koja vam je postavila pitanje nije toliko bitno što ćete odgovoriti koliko vama. Kada ih i odbijete, možda ćete se vi gristi zbog njihove reakcije više nego što bi trebalo. Nemojte sebe mučiti krivicom – imate pravo da kažete “ne” kada vam to odgovara, a pogotovo kada je to dobro za vas.

Tražite ljepotu u svemu – Pokušajte u svemu da vidite nešto lijepo. Kad izađete napolje, pogledajte oko sebe. Pronađite nešto lijepo. Što više lijepog budete uočavali to ćete biti srećniji.

Čuvajte svoja prijateljstva – Pogotovo s prijateljima koji ne žive u istom gradu. Nazovite ih katkad, pošaljite mejl ili poruku, pokažite im da ste ih se sjetili. Dogovorite se kad ćete se vidjeti. Prijatelji su jedno od najvećih bogatstava. Čuvajte ih.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com