MIR BOŽJI I U HOLIVUDU: Ove svijetske zvijezde pale BADNJAK i slave PRAVOSLAVNI Božić! - Volim Podgoricu

MIR BOŽJI I U HOLIVUDU: Ove svijetske zvijezde pale BADNJAK i slave PRAVOSLAVNI Božić!

Neke od najpoznatijih holivudskih zvijezda slave pravoslavni Božić. Dok su jedni rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u pravoslavlje prešli zbog partnera.

Kim Kardašijan
Rijaliti zvijezda Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je porijeklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živjeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvijezda je čak prošle godine na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.

Naomi Kembel
Četrdesetogodišnja ljepotica rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vjernik Ruske pravoslavne crkve.

Foto Profimedia

Tom Henks

Slavnog glumca, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je natjerala da pređe u pravoslavnu vjeru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja porijeklom iz Albanije. “Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša djeca”, rekao je Tom.

Džejms Beluši
Pedesetšestogodišnji Džejms Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korijene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posjećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, prije nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com