Podgorička PINKOVA ZVEZDICA dočekala je Božić sa VUKOM i LAVOM, evo kako (FOTO) - Volim Podgoricu

Podgorička PINKOVA ZVEZDICA dočekala je Božić sa VUKOM i LAVOM, evo kako (FOTO)

Podgoričanka Katarina Radulović je učešćem u “Pinkovim zvezdicama” već posle prvog nastupa osvojila srca publike i žirija.

Žiri je oduševljen njenim nastupima koji su, osim talenta za pjevanje i rad na sebi, pokazali da je Katarina pravi – šoumen.

Bavi se i novinarstvom za koje, kako kaže, ima sve manje vremena, a od svojih brojnih aktivnosti i škole, predahnula je za božićne praznike.

Autor: Privatna arhiva

Katarina je Badnji dan i Božić dočekala kući, u najdražem društvu, a to je njena porodica i njena braća od ujaka, Lav i Vuk.

– Badnje veče i Božić uglavnom provodim u krugu porodice. To su mi najdraži praznici jer nose posebnu čaroliju. Mama, prethodno, posveti mnogo pažnje i vremena dekorisanju kuće u čemu i ja učestvujem. Ali, svakako i moja dva malena brata od ujaka, ujna i baka. Privilegovana sam da živim sa njima u velikoj porodičnoj kući i svi smo tada na okupu. Stariji brat Vuk upravo na Badnje veče proslavlja rođendan, ove godine peti i sve ima još svečaniji duh i smisao. Puna kuća prijatelja, rodbine, komšija, drugara mi baš prija, jer sam na zimskom raspustu i rasterećena od obaveza. Obično sam kao najstarija i animator, u čemu mi pomaže mlađi Lav. Dopadaju im se moje pjesme i bude vrlo zabavno – priča Katarina oduševljeno.

Ova mala princeza kaže da se onda peku kesteni i pale badnjaci u dvorištu, i da je sve užurbano i veselo.

-Božić nam protiče u mirnoj, opuštajućoj atmosferi. Gledam TV, neki dobar film i pravim planove sa roditeljima kako organizovati ostatak raspusta. Obično negdje otputujemo, ali ove godine prethodi najbolje – snimanje četvrtog kruga Pinkovih zvezdica. Jedva čekam. Sigurna sam da će se mojoj dragoj publici, a svakako i uvaženom žiriju dopasti izbor pesme i sve ostalo, kaže Katarina.

Autor: Privatna arhiva

Katarina je pjevanjem počela da se bavi 2014. godine i zaljubila se u muziku.

“Muzikom se bavim od kraja 2014-te godine, kada sam prvo javno učešće imala na festivalu „Naša radost“ u Podgorici. Jedina preostala pjesma koja je prošla konkurs, prvobitno namjenjena dječaku, je preimenovana u „On i ja“ i mogla sam, uz kraću pripremu, nastupiti. Saradnju sam započela sa čika Frenkijem Bogićevićem i otpjevala kasnije više dječijih pjesama, različitih autora, na kojima smo zajedno radili. Mnogo sam zavoljela njegovu porodicu i tako je i ostalo do danas.

Nije tada slutila kojom brzinom će njena nova ljubav, pjevanje, napredovati. Upisala je muzičku školicu Danijela Alibabića, D-mol.

-Danijel je sa sastavom „No name“ otpjevao jednu od najljepših pjesama „Zauvjek moja“ sa kojom su predstavljali našu zemlju na Evroviziji. Često sam je na you tube-u slušala ne sluteći da ću i sama pjevati sa horom istu. I to baš sa horom Danijelove muzičke školice „d moll“. Osnovana je prije par mjeseci i pohađam je od tada. Svakako, Danijela sam upoznala ranije, jer me odabrao da otpjevam sjajne note pjesme „Uživaj dok si dijete“ čiji je autor muzike, dok je tekst napisala Sanja Perić, a aranžman Peđa Nedeljković. Neću kriti da mi je to intimno jedna od najdražih pjesama. Nosi snažnu poruku, nesvakidašnja je i moji drugari je obožavaju. Kroz tu saradnju sam više upoznala Danijela, njegovo plemenito srce, vanserijsku odgovornost i požrtvovanost. Isto mogu reći i za njegovu saradnicu profesoricu Snežanu Ćosović, koja je i divan pedagog. Vikendom u školicu rado odlazim, jer sve odrađujemo kroz šalu i druženje. Moram pomenuti i ogromnu podršku porodice Perić, čiji studio nam je stavljen na raspolaganje, kaže Katarina.

Ona pohađa šesti razred Osnovne škole “Sutjeska” i odličan je đak.

-Rado idem u školu, bez obzira što sam ponekad preopterećena obavezama, ali se radujem i raspustima. Imam mnogo školskih drugara i prijatelja, sa kojima provodim vrijeme i  koji me podržavaju  u svemu što volim, pa i u muzici. Imala sam veliku podršku svoje učiteljice Suzane Dedović ranije, a sada, direktora, sekretara škole, a od ove godine i svih nastavnika, na čelu sa punom razumijevanja razrednom Tanjom Tatar. Veliku pažnju posvećuje mi i nastavnica muzičkog vaspitanja Katarina Mitrović. Neizmjerno im hvala na tome. Dobijam svakodnevno i pohvale za učešće u „Pinkovim zvezdicama“. Prijaju i ispunjavaju me.

-Ispratila sam prethodne sezone i navijala za svoje favorite, naročito za moje sugrađane. Dopada mi se taj dječiji šou program, jer dozvoljava da pokažete više talenata. Maštala sam da se i sama pojavim na ružičastoj pozornici. I kao što svaka djevojčica, bar jednom prije vremena, isproba po kući mamine štikle, tako i svako dijete rado pjevuši pjesme namjenjene odraslima.  Otpjevala sam mnogo dječijih pjesama, ne samo na festivalima, već i na raznim manifestacijama i poželjela se oprobati u ozbiljnijim temama i kompozicijama. Naravno, nastojimo da tekstovi uvijek budu prilgođeni mom uzrastu, a ako nekada to ne bude moguće, molim da mi se ne uzme za zlo, jer ja sam, ipak, interpretator.

Moram priznati, roditelji su se odupirali do poslednjeg momenta, jer su smatrali da moje učešće podrazumjeva puno odricanja.  Iako je tek početak, za sada postižem sve. Odličan sam đak i mnogo želim da istrajem i na tom planu.

-Još u vrtiću nisu me zaobilazile kamere. To se nastavilo na rođendanima kada bi neko od maminih kolega snimao moju dobrodošlicu i unaprijed pripremljen muzički repertoar…Hahhaa… Ja sam se zabavljala, a roditelji su poželjeli imati sve zabilježeno za uspomenu.  Kamere su me pratile i kroz mnoštvo školskih priredbi, a potom sam postala i mali novinar saradnik dječije emisije „Pčelica“ u uredništvu Kulturnog centra Beauty.

Trema je porasla sa godinama i odgovornošću. Vjerujem da je to prirodno i normalno. „ Pinkove zvezdice“ nisu nimalo bezazlena priča. Sve je toliko teatralno. Uruče vam mikrofon, penjete se stepenicama, sačekate i otvaraju se ogromna vrata. Idete u susret publici koja vas dočekuje gromoglasnim aplauzom. A onda, ko ima sreće, brzo ugleda i žiri. Nemoguće je da vas to malčice ne dekocentriše. Ali, mislim u tom mometu na mamu, koja me bodri do samog izlaska, na tatu, baku i svu porodicu koja mi šalje poruke ljubavi i podrške. Mislim i kako da opravdam očekivanja svojih učitelja, koji su vjerovali od početka i pružili ogromnu podršku da se uopšte i nađem među zvezicama. Pretpostavljam, ako za mene ovaj šou potraje, da ću se još malo opustiti i time više uživati.

A ko joj pomaže i savjetuje je prilikom nastupa i ko joj je najveća podrška?

To su Danijel, teta Snežana i moji roditelji. Kao što sam rekla upućena je i šira porodica u Crnoj Gori, baka Mica, ujna Sanja, tetka Vesna… Svaki put do sada veliku pažnju i divne savjete pružila mi je tetka Maja, koja živi u Beogradu.

Iako već ima iskustva u novinarstvu, i voli taj posao, ako bi morala da bira i odrekne se muzike…?

– Moram priznati ove godine manje imam vremena za novinarstvo. Jer, sve manje imam vremena. To mi se više sviđa zbog druženja, nego usavršavanja. Moja mama je novinar i ako biste nju pitali ne bi željela da odem u tom pravcu. I pjevanje se dogodilo sasvim slučajno. Željeli smo samo što bolje osmisliti moje, tada, slobodno vrijeme, bez obzira na talenat koji su svi zapažali.

Nastavnik matematike mi je dao divan kompliment, a glasio je ovako: Draga Katarina bila si sjajna u „Pinkovim zvezdicama“, odlično si pjevala, ali je najdivnije ono što iz tebe zrači i što imaš reći na toj velikoj sceni. Čestitaj roditeljima na odgoju. U ovoj rečenici je pola odgovora. Želim prije svega da se obrazujem, mnogo radim na svojoj elokvenciji i retorici. Jako dobro mi ide i pisanje tekstova, pjesama, priča. Možda jednom izdam i svoju zbirku. Leže mi i jezici, pa ako sve saberemo, možda budem jedan talentovani diplomata , koji u društvu rado zapjeva. Hahhaa. Moja baka bi rekla:“ Bože zdravlja, ima vremena za velike odluke“.

Iako je tek djevojčica, Katarina razmišlja i govori kao zrela osoba. Tako doživljava i pohvale, ali i moguće kritike u “Pinkovim zvezdicama”.

-Priznaću vam, da se u ovoj „igri“ ne bih našla nespremna pobrinuli su se roditelji. Obavili smo ozbiljan razgovor i dogovorili se da “Pinkove zvezdice” dolaze u obzir samo ako ih ne shvatim kao takmičenje, već kao prezentaciju uvijek drugačije Katarine. Šetaćemo žanrovima, igrati se stajlinzima i pripremati, koliko god mogućnosti dozvole. Sve ostalo je na publici i žiriju. Ogromnu podršku publike već imam, gromoglasne aplauze, tako da često ne čujem divne komentare žirija. Nekada se čak pretvaram da čujem, zbog kamera i snimanja, pa možda djelujem hladno i nezainteresovano. Neću to prijavljivati, pa kad se dese kritike, slabije ću ih čuti i lakše podnijeti… Hahhaa, šalim se. Normalno je da dobijem jednom i kritike. Niko nije savršen, pogotovo ne ja. Spremna sam i na to. Znam da će doći od pravih ljudi, afirmisanisanih pjevača i da će biti za moje bolje. Sve u svemu, osjećaj je nevjerovatan, ponosni ste na sebe, uloženi trud i srećni što lijepe vijesti nosite svom gradu, zemlji.

Učestvovala je na brojnim festivalima u regionu, a najdraži nastup joj je… 

-Učestvovala sam na brojnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila mnoge nagrade. Još puno poziva stoji, od Malte, Portugala, Rusije, Italije, Slovenije, ali sam posebno  ponosna na svoje učešće na festivalu Slavjanski Bazar u Bjelorusiji. To je prestižan muzički događaj koji okuplja najbolje pjevače, dječije i odrasle. Čitav grad Vitebsk je u znaku muzike. Dragocjeno je iskustvo za mene, jer sam naučila kako se interpretator priprema za nastup, šta to sve podrazumjeva, koliko je pored dobrog glasa važno ostaviti kompletan utisak i zablistati na sceni.

Katarina, vjerovali ili ne, nema muzičkog idola.

-Jako volim stranu muziku, što bržu i dinamičniju, to prije. Volim da odgledam koncerte velikih svjetskih zvijezda. U poslednje vrijeme trend je da vam se vjerodostojno prikaže i sve to što se dešava iza scene. Fascinira me profesionalnost i posvećenost čitavih timova koj stoje iza velih svjetskih imena. Sve više shvatam, da bi bez toga bilo nemoguće zablistati. Ovdje moram napomenuti da i sve zvezdice imaju podršku produkcije TV Pink, koliko je god to moguće, na čelu sa Nemanjom Mihajlović i Markom Konom, kao i svih ljudi iz organizacije, kaže ova djevojčica koja bi uskoro mogla izdati i svoj album.

-Sve pjesme koje budem pjevala u Pinkovim zvezdicama snimiću u studiju za uspomenu. Što se tiče dječijih pjesama, imam 8 svojih: „On i ja“, „Dva ljubimca“, „Stidljiva pjesma“, „Petica iz ljubavi“, „Uzivaj dok si dijete“, „Do neba da poletim“,najnoviju “Plave oči“ koju mi je pisala teta Snežana i osmu koju tek trebam da otpjevam. Neka njen naziv bude iznenađanje. Sada sam fokusirana na pomenuti šou program, pa kad tempo popusti možda dođe i album. Kako i kada god bude gotov, njegova svrha biće humanitarnog karaktera, baš kao i svaka nagrada koju sam osvojila do sada.

-Osim što je zatrpana obavezama jedna prava zvijezda je potpuno ista kao i svaki drugi čovjek. Snaga velikih ljudi je u jednostavnosti, pristupačnosti,  neopterećenosti  raznim glupostima. Popularnost dodje i prođe, ali ono što nosiš u sebi je istinski i trajni kvalitet. Želim da njegujem u sebi veselu prirodu, osjećajnu i saosjećajnu dušu. Samo kad ljubav pružiš, možeš i da je očekuješ od drugih. Velike zvijezde su uspjele da u prvi plan istaknu te kvalitete i lako ih prepoznati.

Aktivna je na društvenim mrežama, ali je za to, kaže, morala da se izbori.

– Jedva su moji roditelji i to dozvolili. Naravno, uslov je bio vrlo jasan…sve moje profile imaju i na svojim telefonima…Na društvenim mrežama sam najviše pred spavanje, relaksacija su od napornog dana, onda često pomogne i mama. Voljela bih da mi ne zamjere svi kojima nisam u mogućnosti brzo odgovoriti ili zahvaliti.

A šta je poželjela u 2017. godini? 

-Poželjela sam malo više slobodnog vremena, mir i blagostanje. Često ovu rečenicu čujem od svojih ukućana i sve više shvatam njeno značenje. Učim u školi o zemljinom jezgru,usijanoj lavi, zemljotresima, cunamiju, istorijskim događajima, smjeni civilizacija… Sve više shvatam da smo samo mali trag u svemiru, nemoćan pred silom prirode. Zato ću se radovati svakoj dolazećoj godini, malim  kućnim dekoracijama i čaroliji koju nose ovi praznici. S obzirom da ide rasput, imaću više vremena za igru sa svoja dva malena brata od ujaka Vukom i Lavom i prećutati im Deda Mraz istinu. Posjetiću ostalu rodbinu, možda malo i putovati i pripremati se za četvrti krug „ Pinkovih zvjezdica“ u kojem, kao i na prvom nastupu, imam divnu pjevačku pjesmu, što bi rekao moj žiri. Radovaću se novom nastupu.

Svim ljudima koji su odvojili vrijeme za ove redove, svoj divnoj publici,  želim puno zdravlja, sreće i veselja u 2017. i godinama koje dolaze.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com