SREĆAN ROĐENDAN, LEGENDO! Godine PROLAZE Šobiću, ali ne i NJEGOVOJ MUZICI (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

SREĆAN ROĐENDAN, LEGENDO! Godine PROLAZE Šobiću, ali ne i NJEGOVOJ MUZICI (FOTO/VIDEO)

Jedan do najvećih umjetnika i muzičara na prostorima nekadašnje Jugoslavije, Miladin Šobić, danas puni 61 godinu. Njegovi stihovi ne poznaju granice i okupljaju sve ljude bez obzira na vjeru!

Srodna slika

Šobić je umjetnik koji je obilježio jednu epohu, i čije pjesme traju i dan danas a napamet ih znaju, ne samo stariji, već i tinejdžeri.
Rođen je u Nikšiću 1956. a kada je imao 20 na muzičkom festivalu “Omladina 76” u Subotici osvaja drugo mjesto sa pjesmom “Daj nam neba”.
Rezultat slika za miladin sobic

Prošle godine Šobić je dobio “Trinaestojulsku nagradu“, najveće državno priznanje. Trinaestojulska nagrada za životno djelo  dodjeljuje se  istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je svojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i  djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore.

Za to priznanje kandidovala ga je grupa prijatelja i poštovalaca “Od druga do druga“ tokom koje je prikupljeno preko 10.000 potpisa.

Snimio je tri albuma “Ožiljak” (Diskoton 1981.) i “Umjesto gluposti” (Diskoton 1982), kao i “Barutana ljubavi” ali taj album nikad nije izdat.

Nakon srednje škole, Šobić upisuje studije u Dubrovniku, 1975. godine objavljuje prvu pjesmu “To sam ja”, koja u to vrijeme u privatnim studentskim dubrovačkim krugovima dobija status studentske himne.

 Šobić se seli u Sarajevo gdje je  izdao svoj prvi album “Ožiljak” a pjesme “Džemper za vinograd”, “Marija”, “Ne pokušavaj mijenjat me”, “Vrijeme ide dalje”, postale su veliki hitovi i aktuelne su i danas.

Na alubumu  “Umjesto gluposti” našle su se i “Đon”, “Od druga do druga”, “Opet krivi tip”, “Svetozara Markovica 39”.

Iz ljubavi i poštovanja prema Miladinu Šobiću, nikšićki heavy metal sastav Beer & Steel urdio je spot i cover pjesme „Od druga do druga“

(Publicfigure)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com