PODGORICA: Bježao patroli pa udario parkirani auto - Volim Podgoricu

PODGORICA: Bježao patroli pa udario parkirani auto

U na­stav­ku ak­tiv­no­sti na pro­na­la­že­nju oruž­ja u ile­gal­nom po­sje­du i u okvi­ru kon­tro­le bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­nih li­ca ko­ja je pred­u­ze­ta na osno­vu ope­ra­tiv­nih sa­zna­nja, slu­žbe­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca su u pret­hod­na dva da­na pro­na­šli i od­u­ze­li dva pi­što­lja sa mu­ni­ci­jom.
–Pri­je dvi­je no­ći, oko dva ča­sa, u Uli­ci Va­ka Đu­ro­vi­ća u Pod­go­ri­ci, po­li­ca­ja­ci su po­ku­ša­li da za­u­sta­ve vo­zi­lo „ci­tro­en“, ko­tor­skih re­gi­star­skih ozna­ka, ko­jim je upra­vljao Fi­lip Ni­kić (29) iz Pod­go­ri­ce. On se ni­je za­u­sta­vio na znak pa­tro­le, već je ve­li­kom br­zi­nom na­sta­vio kre­ta­nje vo­zi­lom. Po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su se da­li u po­tje­ru za njim, a Ni­kić je po­tom u is­toj uli­ci uda­rio u par­ki­ra­no vo­zi­lo, na­kon če­ga se za­u­sta­vio. To­kom pre­tre­sa po­me­nu­tog li­ca, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su pro­na­šli pi­štolj „CZ“ ka­li­bra 7,65 mm u ile­gal­nom po­sje­du, sa šest me­ta­ka u okvi­ru. Osum­nji­če­ni je li­šen slo­bo­de, a o do­ga­đa­ju je oba­vi­je­šten dr­žav­ni tu­ži­lac u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Su­di­ja za is­tra­gu je sa­slu­šao Ni­ki­ća i od­re­dio mu pri­tvor, na­kon če­ga je spro­ve­den u ZIKS.
Slu­žbe­ni­ci CB Pod­go­ri­ca su 8. ja­nu­a­ra, po­stu­pa­ju­ći na osno­vu ope­ra­tiv­nih sa­zna­nja da se u ugo­sti­telj­skom objek­tu „Ur­ban bi­stro“ u Pod­go­ri­ci na­la­zi vi­še tzv. bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­nih li­ca iz Pod­go­ri­ce i Ko­to­ra, od­mah pred­u­ze­li ak­tiv­no­sti i re­a­li­zo­va­li ra­ci­ju, to­kom ko­je je iz­vr­še­na kon­tro­la li­ca ko­ja su se na­la­zi­la u tom lo­ka­lu. Na jed­nom od sto­lo­va na­la­zi­la se tor­bi­ca u ko­joj je pro­na­đen pi­štolj „val­ter“ ka­li­bra 5,99 mm sa 14 me­ta­ka u okvi­ru i jed­nim met­kom u ci­je­vi. Pi­štolj je iz­u­zet ra­di kri­mi­na­li­stič­ke ob­ra­de, na­kon ko­je se M.K. (47) iz Pod­go­ri­ce, ko­ji ni­je bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­no li­ce, iz­ja­snio da pi­štolj pri­pa­da nje­mu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com