Prerano “odrastanje” djevojčica - Volim Podgoricu

Prerano “odrastanje” djevojčica

Megi Hamilton, autorka knjige “Šta se događa našim djevočicama” kaže da je „preskakanje djetinjstva” postalo opšti trend i zabrinuto se obraća roditeljima, kako bi im skrenula pažnju da ništa od toga nije dobro.

Djevojčice sada postaju djevojke u 10. godini, jer već tada počinju da se depiliraju, lakiraju nokte, “kradu” mami karmin.

Još u predškolskom uzrastu pate za firmiranom garderobom, u četvrtom razredu drže dijete, u 13. godini razmjenjuju poruke seksualnog sadržaja, a u 15. su u “ozbiljnim” vezama.

“One preskaču djetinjstvo, što ih uskraćuje za jedan prirodan proces sazrijevanja” kaže Hamiltonova.

Njen zaključak je da djevočicama u zrelijim godinama više ništa neće biti zanimljivo, jer su u doba kada je trebalo da se igraju sa lutkom, isprobale sve što je nekada bilo rezervisano za odrasle. A, pritom su ostale duboko nezrele, prenosi cafe.ba.

2 komentara

  1. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was simply doing a small analysis about this. And then he in reality bought me breakfast since I ran across it for him.. smile. So i want to reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending plenty of time to discuss this, I find myself strongly regarding it and love reading regarding this topic. If you can, as you become expertise, might you mind updating your website with increased details? It can be highly ideal for me. Huge thumb up with this text!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com