Početna » ŽIVOT + » Djeca i roditelji » Prerano “odrastanje” djevojčica

Prerano “odrastanje” djevojčica

Megi Hamilton, autorka knjige “Šta se događa našim djevočicama” kaže da je „preskakanje djetinjstva” postalo opšti trend i zabrinuto se obraća roditeljima, kako bi im skrenula pažnju da ništa od toga nije dobro.

Djevojčice sada postaju djevojke u 10. godini, jer već tada počinju da se depiliraju, lakiraju nokte, “kradu” mami karmin.

Još u predškolskom uzrastu pate za firmiranom garderobom, u četvrtom razredu drže dijete, u 13. godini razmjenjuju poruke seksualnog sadržaja, a u 15. su u “ozbiljnim” vezama.

“One preskaču djetinjstvo, što ih uskraćuje za jedan prirodan proces sazrijevanja” kaže Hamiltonova.

Njen zaključak je da djevočicama u zrelijim godinama više ništa neće biti zanimljivo, jer su u doba kada je trebalo da se igraju sa lutkom, isprobale sve što je nekada bilo rezervisano za odrasle. A, pritom su ostale duboko nezrele, prenosi cafe.ba.

Check Also

BRUTALNA TUČA OSNOVACA: Dvije djevojčice mučki tukle treću, kad je pala zgrabile su je za kosu i krvnički vukle po betonu (VIDEO)

Snimak tuče osnovaca u Negotinu, gradiću u centralnoj Makedoniji, koji se pojavio na Jutjubu, šokirao je makedonsku javost. U dvorištu Osnovne ...

Otete djevojčice vraćene roditeljima

Više od 100 djevojčica koje su ekstremisti grupe Boko Haram nedavno oslobodili vraćene su roditeljima ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *