VATRA GORI A LED SE NE TOPI: Ove slike iz Mokrina najbolje oslikavaju kakav ledeni talas je zahvatio cio region (FOTO) - Volim Podgoricu

VATRA GORI A LED SE NE TOPI: Ove slike iz Mokrina najbolje oslikavaju kakav ledeni talas je zahvatio cio region (FOTO)

U Mokrinu, selu nadomak Kikinde ni niske tempereture do -14 stepeni nisu omele vrijedne mještane da organizuju akciju čišćenja Obradovićeve bare.

Jezero koje se uglavnom koristi za sportski ribolov obraslo je trskom i rogozom, a nije rijetko i da se vidi po neka odbačena plastika. Vrijedni Mokrinčani dosjetili su se i na zaleđenoj bari zapalili vatru koja ih je ugrijala tokom čišćenja.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Goran Dumitrov, predsjednik Mjesne zajednice u Mokrinu kaže da za Mokrinčane nema zime ni na minus 14 stepeni:

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Uklanjamo trsku i rastinje, a iskoristili smo i ovo vrijeme da zapalamo vatru na Obradovićevoj bari. Radili smo ali i uživali u zimskim čarolijama. Obradovićeva bara nikada nije bilo toliko zaleđena pa nam služi i kao klizalište koje u selu nemamo – rekao je Dumitrov.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Mještani Mokrina kažu, da je ostalo da se uredi još oko dvije trećine jezera, te ovom prilikom pozivaju sve koje žele da učestvuju u akciji sa sobom ponesu lopatice i grabljice.

Nakon čišćenja, zabava je zagarantovana, a nećete se ni smrznuti jer su Mokrinčani uspjeli da na zaleđenom jezeru upale i vatru koja ih gieje dok vrijedno rade.

(Telegraf/Dragana Ivanić)

2 komentara

  1. Simply wish to say your article is as astonishing. The clarity in your post is simply great and i could assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com