PODGORICA: Ne znaju hoće li poskupjeti kartu autobusa, cijena taksi prevoza ostaje ista? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ne znaju hoće li poskupjeti kartu autobusa, cijena taksi prevoza ostaje ista?

Predstavnici gradskih autobuskih prevoznika ne znaju još da li će poskupjeti karta, dok  taksisti najavljuju da će cijene ostati iste.

„Povećanje od 16 centi za nas na mjesečnom nivou donosi velike troškove“, kazao je direktor kompanije „Montenegro prevoz Pejović“ Danilo Pejović, dodajući da će pokušati da izaberu što bezbolnije rješenje za sve.

On je istakao da  će danas održati sastanak na nivou kompanije ne bi li osmislili strategiju poslovanja u novonastalim uslovima.

Sastanak će ubrzo održati i zaposleni u kompaniji „BLT“, kazao je vlasnik tog preduzeća Božo Bulatović, a neizvjesno je da li će poskupjeti  kartu.

„Ovo je veliki udar na posao kojim se bavimo. Pratimo situaciju i moraćemo da se uklopimo prema uslovima na tržištu, ali će ovo poskupljenje mnogo uticati na nas“, rekao je Bulatović. Gradski prevoz obavljaju   „PG saobraćaj“, „BLT – gradski saobraćaj“ i „Montenegro prevoz Pejović“, a vožnja  je  70 centi.

Posljednje poskupljenje  gradskog prevoza bilo je u avgustu 2014, kada je  povećanje bilo  sa 50 na 70 centi.

Pojedini taksi prevoznici neće promijeniti cijene svojih usluga.

Menadžer „Halo taksija“  Saša Lučić saopštio  je da je stav firme da ni mijenjaju cijene.

„Ovo je veliki rast, od 12 do 16 centi i dodatno otežavanje situacije u taksi prevozu. Međutim, nećemo povećavati cijene. Nismo je smanjivali ni kada je  nafta bila jeftinija, tako da sada neće ni rasti“, istakao je Lučić. Cijene neće mijenjati ni u preduzeću „City taksi“.

„Menadžment preduzeća je odlučio da nećemo mijenjati cjenovnik, ni u gradu, a ni na dužim relacijama“, rekao je menadžer tog preduzeća Batko Prelević. Litar eurosupera 98 košta od juče  1,33 eura, eurosupera 95  1,29, dok je dizel poskupio 16 centi, odnosno na 1,16 eura. Eurosuper 98 je 27. avgusta 2012. godine dostigao cijenu od 1,54 eura, eurosuper 95 je  koštao 1,5, a dizel 1,38 eura.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com