Početna » NOVOSTI » PODGORICA: „Pogled s mosta“ 14. januara u Dodestu

PODGORICA: „Pogled s mosta“ 14. januara u Dodestu

Predstava „Pogled s mosta“, sa Večeranje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u subotu 14. januara u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po drami američkog klasika Artura Milera predstavu je režirao Milan Karadžić.

Ovo je priča o radničkoj klasi, borbi za preživljavanjem, idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima. Djelo tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”. U godini (2015) kada je svijet obilježavao 100 godina od rođenja Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem jedne od njegovih najznačajnijih drama, što je ujedno bila i praizvedba u regionu.
Igraju: Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.
Pored reditelja Karadžića, koji potpisuje i izbor muzike, autorski tim još čine dramaturg Nebojša Bradić, koji je realizovao idejno rješenje scenografije, kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević koja je uradila i izbor muzike, lektorka Dubravka Drakić i korepetitorka Vjera Nikolić. Prevod teksta potpisao je Đorđe Krivokapić.

Check Also

PODGORICA: Bombom na motel Brajovića

Ne­po­zna­ti na­pa­da­či ba­ci­li su eks­plo­ziv­nu na­pra­vu oko 22.15 na Pri­vat­ni smje­štaj Bra­jo­vić ko­ji se na­la­zi ...

PODGORICA: Eksplozivna naprava bačena na Privatni smještaj Brajović

Eksplozivna naprava  bačena je oko 22.15 na Privatni smještaj Brajović koji se nalazi na Petrovačkom ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *