PODGORICA: „Pogled s mosta“ 14. januara u Dodestu - Volim Podgoricu

PODGORICA: „Pogled s mosta“ 14. januara u Dodestu

Predstava „Pogled s mosta“, sa Večeranje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u subotu 14. januara u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po drami američkog klasika Artura Milera predstavu je režirao Milan Karadžić.

Ovo je priča o radničkoj klasi, borbi za preživljavanjem, idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima. Djelo tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”. U godini (2015) kada je svijet obilježavao 100 godina od rođenja Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem jedne od njegovih najznačajnijih drama, što je ujedno bila i praizvedba u regionu.
Igraju: Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.
Pored reditelja Karadžića, koji potpisuje i izbor muzike, autorski tim još čine dramaturg Nebojša Bradić, koji je realizovao idejno rješenje scenografije, kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević koja je uradila i izbor muzike, lektorka Dubravka Drakić i korepetitorka Vjera Nikolić. Prevod teksta potpisao je Đorđe Krivokapić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com