Snijeg prekrio Budvu i Herceg Novi (FOTO) - Volim Podgoricu

Snijeg prekrio Budvu i Herceg Novi (FOTO)

Snijeg je jutros iznenadio građane Budve i Herceg Novog.

Padavine koje su počele rano jutros, obradovale su mnoge stanovnike primorja, jer je snijeg za ove predjele prava rijetkost.

160097982252495145998501177710083o

Foto: Čitalac Kodex-a, Budva

Oduševljenje nisu krili ni građani na društvenim mrežama. Ali, svakako ima i onih koji mu se nisu baš obradovali.

15991767225249114599890252284089o

Foto: Čitalac Kodex-a, Budva

Radio Jadran javlja da je snijeg počeo da pada u šest sati i 40 minuta, te da je do osam časova napadalo oko pet santimetara sniježnog pokrivača.

snijeghn110117

Foto: Radio Jadran, Herceg Novi

“Snijeg je prekrio tlo. Morska obala sa snijegom, đardini, krovovi Novog, rijedak su prizor. Snijeg davno nije ovoliko napadao. Doduše, 5. januara s jakim vjetrom snijeg je samo provijavao, a danas je sve prekrio”. Po sinoptičarima više neće padati, ali može da zaledi, ako ostane temepratura oko 0 stepeni. Sada je u Herceg Novom -1, a tokom noći je bilo minus 2, pri tlu je – 6”, piše Radio Jadran.

Najviše snijega jutros je bilo na Žabljaku, 46 centimetara, u Plavu 40, a na Cetinju i u Rožajama 37. U Kolašinu je izmjereno 33, u Andrijevici i Šavniku 32, a u Beranama 26 centimetara. U Pljevljima je trenutno 23 centimetra snijega, u Bijelom Polju 21, u Plužinama 14 i u Nikšiću deset centimetara.

Pljevlja su u deset sati bila najhladniji grad u Crnoj Gori, sa temperaturom od minus 17,7 stepeni po Celzijusu. Na Žabljaku je izmjereno minus 15, a u Kolašinu minus 14 stepeni.

U Nikšiću je u deset sati bilo minus devet stepeni, a na Cetinju minus 7,9. U Podgorici je bilo minus tri stepena, Ulcinju minus dva, a u Herceg Novom 1 stepen, dok je u Baru bilo dva stepena.

Na putevima u Crnoj Gori, zbog izrazito niskih temperatura, ima poledice, pa iz Auto moto saveza (AMSCG) savjetuju opreznu vožnju. Oni su posebni upozorili na dionice u planinskim predjelima, kao i preko mostova i na prilazima tunelima.

Iz AMSCG su apelovali na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na regionalnom putu Rožaje – Kula – Peć uspostavljen je saobraćaj samo za putnička vozila.

Zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Vilusi – Vracenovići, Nikšić – Plužine – Šćepan Polje, Nikšić – Šavnik, Podgorica – Cetinje – Budva, Vilusi – Grahovo – Lipci i Virpazar – Petrovac, preko Paštrovske gore.

Svi prilazni putevi prema zimskim turističkim centrima su prohodni.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a ponegdje su moguće slabe padavine, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Vjetar će biti slab do umjeren na krajnjem jugoistoku i pojačan, sjeveroistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura od minus deset do pet stepeni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com