Srbija nije dobila zamolnicu za izručenje Ristića i Bogićevića - Volim Podgoricu

Srbija nije dobila zamolnicu za izručenje Ristića i Bogićevića

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da nije dobilo zamolnicu crnogorskih organa za izručenje državljana te zemlje Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića.

“Procedura predviđa da po dobijanju zamolnice Ministarstvo pravde taj zahtjev prosljeđuje nadležnom sudu koji odlučuje o ispunjenosti uslova za izručenje. Po dobijanju mišljenja nadležnog suda konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde”, saopštilo je srpsko Ministarstvo pravde Radiju Crne Gore, prenosi portal RTCG.

Ministar pravde Crne Gore, Zoran Pažin, kazao je da bi srpski pravosudni organi trebalo bez oklijevanja da uhapse Ristića i Bogićevića.

“Nesumnjiva je obaveza Srbije da liši slobode lica koja se putem Interpola potražuju, ne postavljajući neke uslove koji bi se odnosili na dokazni postupak. Ocjena dokaza je stvar nadležnog suda u postupku po zahtjevu za izručenje, nakon što bi nas iz Republike Srbije obavijestili da su potraživana lica lišena slobode”, naveo je, između ostalog, Pažin.

Podsjetimo, Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom decembra, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao crvenu potjernicu za trojicom srpskih državljana – Ristićem, Bogićevićem i Milošem Jovanovićem, koji se krajem prošle godine dobrovoljno se predao crnogorskim vlastima, zbog pokušaja terorizma i rušenja ustavnog poretka i sigurnosti Crne Gore.

Crnogorske vlasti su istovremeno, objavile potjerince za dvojicom ruskih državljana, Eduardom Širokovim (45) iz grada Čita i Vladimirom Popovim (36) iz Kirganstaja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com