Doktorka u penziji udomila 50 pasa - Volim Podgoricu

Doktorka u penziji udomila 50 pasa

Penzionisana anesteziološkinja Ajlin Jildiz Švarc, sa 50 pasa živi u vili u Bodrumu, poznatoj turskoj turisitčkoj destinaciji.

Švarc (59) je prije 17 godina u Tursku došla iz Njemačke i tu ostvarila dugogodišnji san, kako kaže, da ima veliku kuću u kojoj će živjeti sa životinjama. Taj san je uspjela da ostvari nakon što je otišla u penziju. Kupila je luksuznu vilu s dvorištem, smještenu na obali u naselju Guvercinlik, a svaki dio kuće uredila je na način da životinjama bude ugodan boravak.

Sve prostorije dvospratne vile i objekata u dvorištu dizajnirane su za pse koji uživaju u igri. Pomažu joj četiri zaposlena.

“Ostvarila sam san. Moja kuća u potpunosti, enterijer i eksterijer i dodatna mjesta pripadaju mojim životinjama. Srećna sam što živim s njima i volim ih”, rekla je Švarc.

Osim toga, ona nudi i besplatni smještaj za pse, čiji vlasnici su bolesni ili odlaze na odmor. Nakon što je prvi pas, ženka rotvajlera uginula, sahranila je u dvorištu kuće, a kaže kako je vidjela tu drugog psa koji je odrastao uz njih, kako plače.

Ona je pružila i dom za 12 zlatnih retrivera, čiji se vlasnik razbolio. Ističe da je za “goste” pripremila poseban prostor na kome će boraviti dok im se vlasnik ne oporavi.

“Kod mene će ostati dok ne ozdravi i biće paženi na najbolji način. Veterinar će se brinuti o njima, a biće podvrgnuti i pregledu. Oni su mi ostavljeni na povjerenje. Moj jedini cilj je brinuti se o ‘zlatnoj četi’ koja je simbol Bodruma”, rekla je Švarc.

Takođe, ona na još nekoliko lokacija hrani napuštene životinje i omogućuje im veterinarski pregled.

(N1)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com