Ovu namirnicu sigurno imate, a može da vas izliječi od gripa i prehlade za 3 sata! - Volim Podgoricu

Ovu namirnicu sigurno imate, a može da vas izliječi od gripa i prehlade za 3 sata!

Topli dani tokom zime su idealni za razmnožavanje bakterija i virusa koji nas sada vrebaju sa svih strana. Zato je važno voditi računa o imunitetu u ovom periodu.

Međutim, šta da radimo ako nas prehlada stigne, pa vitamin C , topli čajevi i propolis pomažu da ublažimo simptome, ali ne i da se riješimo prehlade. Ali, jedno prirodno sredstvo može da nas oslobodi prehlade za samo nekoliko sati, piše Večernji list.

Studija objavljena u časopisu “Journal of Nutrition” došla je do zaključka da se prehlade možete riješiti za samo nekoliko sati pomoću bijelog luka. Naime, konzumiranje jela sa pet grama sirovog bijelog luka za samo tri sata aktivira gene koji su uključeni u proizvodnju bijelih krvnih zrnaca koji ojačavaju imuni sistem čovjeka.

Rezultati istraživanja pokazali su da je prehlada kod ispitanika koji su konzumirali bijeli luk trajala mnogo kraće nego kod onih koji ga nisu jeli. Naučnici tvrde da je to zbog toga što je bijeli luk bogat selenom i vitaminom C.

Ipak još uvijek sa sigurnošću ne mogu da potvrde da bi se bijeli luk s prehladom izborio tako brzo kao što djeluje na aktiviranje gena koji se bore s prehladom, ali za sada sve upućuje na to da je bijeli luk najbrži i najefikasniji saveznik u borbi protiv prehlade.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com