“Povedite pobunu opljačkanih građana protiv odnarođenog režima” - Volim Podgoricu

“Povedite pobunu opljačkanih građana protiv odnarođenog režima”

Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije, uputio je otvoreno pismo Uniji slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) u kome ih poziva da povedu „pobunu opljačkanih građana protiv odnarođenog režima“. Vučinić u pismu podsjeća da je Radnička partija organizovala protest neposredno pred usvajanje mjera štednje u crnogorskom Parlamentu, i ističe da kada su najavili protest i pozvali sve da im se priključe, uključujujući i USSCG, Unija je zakazala protest dan ranije.

„Teško se moglo očekivati da će se na brzinu i u  radno vrijeme, bez ikakvog organizovanog prevoza nezadovoljnih građana i bez pomoći i podrške ostalih nevladinih i političkih organizacija, iskupiti veliki broj građana. Iz tog razloga takav poziv koji je upućen građanima od čelnika USSCG je bio, namjerno ili nenamjerno, više u korist režima i podrška sramnim mjerama štednje nago borba protiv njih“, stoji u Vučinićevom pismu.

Jedna od poruka koja se čula na  protestu koji je organizovala USSCG je bila da ako se usvoje mjere štednje da će pokrenuti aktivnosti u pravcu traženja ostavke Vlade.

„Mjere štednje su počele da se primjenjuju. Duško Marković je jače nego i njegov prethodnik Milo Đukanović udario na crnogorsku sirotinju i potrebno je reagovati onako kako je rečeno na protestu. Evo prilike da  Unija slobodnih sindikata održi riječ i ponovo organizuju proteste zajedno sa svim ostalim organizacijama, bilo političkim ili nevladinim, koji su spremni da se odupru ovakvom bezobrazluku i obračunu sa narodom, sada samo sa jednim zahtjevom – a to je ostavka Vlade,  koja je krenula na početku svog mandata đonom na svoj  narod“, poručio je Vučinić.

Unija slobodnih sindikata je, ističe on, nastojala  da prije usvajanja mjera bude prva koja će reagovati, pa im Radnička partija neće smetati niti pokušati da oduzme to pravo prvenstva da „povedu pobunu opljačkanih građana protiv ovakvog harača“, već će im se u tome pridružiti.

„U iščekivanju  poziva da im se pridružimo u rušenju kriminogene i odnarođene vlasti koja  je sindikat potpuno ignorisala kao socijalnog partnera i ponizila kao da ih nema, želio bih generalnog sekretara USSCG Srđu Kekovića podsjetim da  svi mi  treba da radimo u opštem interesu i za dobro građana. Keković ne bi trebao ni da zaboravi  da je jedan od izvornih osnivača i utemeljivača Unije slobodnih sindikata a isto tako i Radničke partije, bila nekadašnja  Sindikalna organizacija Željezare koje je bila prva i najbrojnija na svim radničkim protestima i borbi za pravdu i prava radnika, pa iz tog razloga trebalo bi da smo bar u ovakvim prilikama zajedno. Radnička partija očekuje poziv sindikata a ukoliko ga ne bude mi ćemo uraditi ono što su trebali sindikati a to je pozvati narod na pobunu i na smjenu odnarođene i kriminogene vlasti“, poručio je Vučinić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com