Uhapšeni D.K. (22) i S.D. (17), oduzeti PIŠTOLJI - Volim Podgoricu

Uhapšeni D.K. (22) i S.D. (17), oduzeti PIŠTOLJI

U Baru su uhapšeni D.K (22) i S.D. (17), zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih dijela počinjenih na području Bara u prethodnom periodu izvela akciju u kojoj su u lokalu “Porto fino” obavili pregled tzv. bezbjednosno interesantnih lica koja su u tom trenutku tamo boravila – E.M, D.H, D.K. i S.D. iz Bara.

Iz policije navode da su nakon pronalaska dva pištolja sa municijom koja su bila sakrivena i konsultacija sa tužiocem, slobode lišena dva od ova četiri lica.

Pronađeni su i oduzeti pištolji marke „CZ 99“ cal. 9mm sa sa dva metka cal. 9 mm i „Steyr M9-A1“ 9×19 Austia cal. 9mm sa obrušenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 15 komada metaka cal. 9 mm. Pištolji su pronađeni ispod tapaciranog mjesta za sjedenje u separeu.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru a preduzete su i druge aktivnosti iz policijske nadležnosti radi utvrđivanja okolnosti događaja. Nadležni tužilac se, nakon prezentovanja prikupljenih činjenica, izjasnio da se slobode liše D.K (22) i S.D. (17), zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, a pištolji i municija će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com