EVROPSKA LIGA: Teško, ali nije nemoguće - Volim Podgoricu

EVROPSKA LIGA: Teško, ali nije nemoguće

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore u Evropskoj ligi igraće u B grupi sa Francuskom, Ukrajinom i Gruzijom.

Na jučerašnjem žrijebu u Luksemburgu takođe je odlučeno da će u grupi A igrati selekcije Bjelorusije, Finske, Austrije i Albanije, dok će grupu C činiti reprezentacije Slovačke, Španije, Portugala i Švedske.

“Očekuje nas veoma teška grupa. Neće biti lako, jasno je da nema lakih protivnika, ali sigurno da gajimo nade. Vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo i da ćemo uspjeti da se borimo za prolaz. Biće teško, mnogo toga zavisiće od starta, a nadam se da ćemo velikom željom i borbenošću na svakoj utakmici uspjeti da izvučemo maksimum”, kazala je za Arenu Nikoleta Perović, korektorka Crne Gore.

– Francuska favorit

Crnogorke su prošle godine u mečevima protiv Azerbejdžana, Španije i Francuske ostvarile dvije pobjede uz četiri poraza. Naše dame savladale su Španiju i Francusku, od koje su i doživjele poraze, dok su od Azerbejdžana doživjele dva poraza. „Crvene” su sada iskusnije i pod vodstvom selektora Dragana Nešića nastojaće da naprave korak više.

“Svaka grupa je jaka. Francuska je prvi favorit u našoj grupi. Ide nam na ruku činjenica da smo se već susrele sa njima i da smo ih savladale. Sa Ukrajinom i Gruzijom prvi put igramo, ali vjerujem da ćemo uz dobru pripremu uspjeti da im se suprotstavimo na pravi način i možda baš u tim mečevima da tražimo svoju šansu”, naglasila je članica rumusnkog Targu Mureša.

– Turnirski tip

Sistem takmičenja Evropske lige, koja se igra po grupama, odvijače se u okviru dva turnira. Naše dame igraće Gruziji (od 16. do 18. juna) i Francuskoj (od 23. do 25. juna).

Turnire u grupi A organizovaće Albanija (9 -11. jun) i Bjelorusija (16 -18. jun), odnosno Španija u grupi C (9 -11. jun) i Portugal (16 -18. jun).

Plasman na finalni turnir u konkurenciji odbojkašica izboriće pobjednici grupa i domaćin završnog turnira. Naglašeno je da ukoliko ne bude organizatora finalnog turnira (konkurs za domaćina traje do 10. aprila), igraće se po dva meča, a plasman u polufinale izboriće prvoplasirane i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.

“Za sada smo fokusirani na mečeve u Gruziji i Francuskoj, jer idemo od utakmice do utakmice. Ipak, nadam se da Crna Gora može da napravi dobar rezultat”, podvukla je Nikoleta Perović.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com