HAG: Tužilaštvo traži doživotnu za Karadžića - Volim Podgoricu

HAG: Tužilaštvo traži doživotnu za Karadžića

Haško tužilaštvo zatražilo je žalbom doživotnu kaznu zatvora za prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

“Karadžić je u martu prošle godine osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovječnosti u Bosni i Hercegovini od 1992 do 1995. godine”, objavio je danas Haški tribunal, prenosi Tanjug.

Žalba je drugostepenom sudskom vijeću Tribunala podnijeta početkom decembra i ima 89 strana, dok Karadžićeva žalba koja je takođe nedavno objavljena, ima 233 strane.

Haško tužilaštvo u žalbi obrazlaže zašto smatra da Karadžić zaslužuje doživotni zatvor, tvrdeći da kazna od 40 godina zatvora nije srazmjerna težini njegove krivične odgovornosti.

“Karadžićeva krivična odgovornost je bez presedana i zahtijeva srazmjerno kažnjavanje. Sankcija koju mu je izreklo prvostepeno sudsko vijeće je očigledno neadekvatna, nedovoljno obrazložena i predstavlja zloupotrebu diskrecionih ovlašćenja”, navodi se u podnesku tužilaštva.

Žalbom se traži i da Karadžić bude proglašen krivim za genocid.

1 komentar

  1. You really make it seem really easy together with your presentation however I find this matter to be really one thing which I think I might by no means understand. It seems too complicated and extremely wide for me. I’m having a look forward to your next submit, I will attempt to get the grasp of it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com