PODGORICA: Vasko (34) je NEPOKRETAN i nema HRANU, GRIJANJE, LIJEKOVE… - Volim Podgoricu

PODGORICA: Vasko (34) je NEPOKRETAN i nema HRANU, GRIJANJE, LIJEKOVE…

Čitalac portala “Volim Podgoricu”, inače taksista u “Alo” taksiju, poslao nam je apel za pomoć mladiću kojeg je juče prvi put u životu vidio, ali nije mogao da se ogluši na njegovu nevolju.

Juče u toku radnog vremena stigao mu je poziv za vožnju ispred KLiničkog centra Crne Gore, gdje su u kolicima dovezli mladića.

-Doveli su čovjeka, kako sam kasnije od njega saznao, zove se Vasko Gazivoda i ima 34 godine. Ležao je, kako kaže,  38 dana, niko od porodice mu nije došao i posjetu i u lošem je zdravstvenom stanju. Trenutno je nepokretan, ja sam ga vozio do kuće gdje mi je rečeno od strane doktora da ga tamo čekaju brat i majka. Povezao sam ga do kuće u blizini Hotela Lovcen, tamo nije bilo nikoga, a kuća je užasnom stanju, ispričao nam je  čitalac. Mladić je imao svega jedan euro kod sebe.

-Bio sam šokiran onim što sam vidio i nisam mogao tek tako da ga ostavim. Zvao sam policiju, i oni su došli, uzeli mu podatke i rekli da ga vratim u bolnicu. On, međutim, ije htio da se vrati u bolnicu, rekao je da je izišao na svoju ruku i tvrdio da su ga loše tretirali. Dok sam bio kod njega, došao je i jedan njegov drug i ubjeđivali smo ga da se vrati u bolnicu ali nije htio, kaže naš čitalac koji je potom otišao da radi, ali nije mogao da zaboravi na užasan prizor bolesog i nepokretnog mladića, bez grijanja, hrane i lijekova.

Kada je završio smjenu i došao kući, zamolio je ženu da skuva supu, uzeo jorgan i još nešto hrane i tečnosti i zaputio se nazad.

-Kada sam ponovo došao kod njega, bio je skoro ukočen od zime. Nije mogao da mrdne, kaže ovaj humani čovjek koji moli da se nekako pomogne mladiću koji je sam i bespomoćan.

-Kuća u kojoj se nalazi je u blizini Hotela Lovćen, Taraboška ulica, kućica zavučena sa magistrale. Mora da postoji organizacija ili institucija koja mu može pomoći, ne možemo čovjeka ostaviti da umre od hladnoće i gladi.

Ovom mladiću sve treba – ogrijev, hrana, lijekovi, pa ako ste u mogućnosti, učinite danas dobro djelo.

 

7 komentara

  1. Ovo je narkoman i to ga dobro poznajem. Pomognite mu da kupi malo heroina,a ne pokretan je zato sto se bode u noge,pa su mu se vene inficirale…. Kome vi sve clanke posvecujete…

  2. i ako je narkoman, i ako su mu se noge inficirale – ne treba dosvoliti da pati, potrebno je naci nacin da se covjek zbrine. Zavisnost od droge je bolest, te prema tome – ovo je bolestan covjek o kome niko ne vodi racuna, a sam nije sposoban, bas zbog svoje bolesti-ovisnosti, da o sebi vodi racuna……

  3. Ovaj je lijecen do sad 100 puta,iscrpio je ne fond zdrastva CG nego i fond zdrastva SFRJ. Na ovakve da bacaju pare…. Ima stvarno bolesnog narodA kojem je stvarno potrebna pomoc,a ne mogu doc na red od ovakvih. A kome ga je zao neka ga vodi kuci….

    1. Narkomanija,ovisnost je bolest,ako ti je odbojno..nemoj odmagat jer sva pomoc od pojedinaca je kratkog daha i bogu za plakat dok drzava neiznadje nacin da stane iza njegovog a onda i onih koji po tvome stvarno zasluzuju pomoc..

  4. taksista je učinio dobro djelo, moje duboko poštovanje dobri sugrađanine, svi treba da pomognemo ljudima u nevolji, a ko je u nevolji ako ne bolesnik i zavisnik od droge, njima treba najviše pomoći, iako to mnogima izgleda beznadežno, i za njih se naše društvo mora pobrinuti, jer uvijek ima nade, kao što je to pokazao naš dobri taksista, pozivam sve ko može neka na pomenutu adresu ponese bar malo hrane ovom našem sugrađaninu, jer niko ne smije biti gladan dok ima nas.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com