DPS preuzima vlast u Herceg Novom - Volim Podgoricu

DPS preuzima vlast u Herceg Novom

Funkciju predsjednika opštine do formiranja nove izvršne vlasti, umjesto Nataše Aćimović (Izbor), obavljaće dosadašnji potpredsjednik Dragan Janković (DPS).

To je Pobjedi potrdio predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman.

DPS i Izbor na vlasti su od januara 2015. godine. Koalicionim sporazumom bila je predviđena rotacija poslije dvije godine na čelnim funkcijama, predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine.

Da je rotacija završena, na čelu grada bio bi kandidat Izbora. Uslovi da se imenuje v.d. predsjednika opštine stekli su se nakon što je Upravni sud usvojio tužbu Građanskog saveza protiv SO Herceg Novi i poništio odluku o izboru Nataše Aćimović za predsjednicu opštine.

Početkom mjeseca Izbor je najavio raskid koalicije sa DPS i podnio inicijativu o skraćenju mandata novskom parlamentu.

Aćimović je kao kandidat Izbora za čelnu funkciju grada izabrana 6. avgusta 2015, nakon smjene Nikole Nikše Gojkovića, kojeg je takođe predložio Izbor nakon lokalnih izbora u decembru 2014. godine.

Tada su vlast u gradu preuzeli DPS i Izbor formirajući koaliciju. Nedugo nakon smjene Nikole Gojkovića, četiri odbornika Izbora su oformili odbornički klub Građanski savez i formirali istoimeno udruženje.

To je drugi put da je Skupština opštine izgubila u sporu sa Građanskim savezom i drugi put da Upravni sud odlučuje da je Aćimović imenovana nezakonito na funkciju.

(Pobjeda)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com