BRAT PREDRAGA BOGIĆEVIĆA: “Ako ga izruče, živ se neće vraćati” - Volim Podgoricu

BRAT PREDRAGA BOGIĆEVIĆA: “Ako ga izruče, živ se neće vraćati”

Stra­hu­jem da će moj brat Pre­drag Bo­gi­će­vić ako bu­de iz­ru­čen Cr­noj Go­ri, ta­mo bi­ti i li­kvi­di­ran, jer mu je či­ta­va ova pri­ča oko na­vod­nog dr­žav­nog uda­ra u toj ze­mlji mon­ti­ra­na. On ne­ma ni­ka­k­ve ve­ze sa tim do­ga­đa­jem, a Cr­na Go­ra ne­ma ni je­dan je­di­ni do­kaz pro­tiv mog bra­ta. Dva puta su u petak pokušali da ga na silu izruče, mimo zakona, ali je kragujevačka policija to spriječila, po­ru­čio je Ne­nad Bo­gi­će­vić (46), brat pred­sjed­ni­ka Rav­no­gor­skog po­kre­ta.
On u iz­ja­vi za „Dan” ka­že da će nje­gov advo­kat sju­tra po­ći do Mi­ni­star­stva prav­de Sr­bi­je u Be­o­gra­du da se ras­pi­ta o da­ljim ko­ra­ci­ma ko­je tre­ba pred­u­ze­ti.
– Kri­mi­nal­ci i rat­ni zlo­čin­ci se slo­bod­no še­ta­ju, a mog bra­ta hap­se. Pa, Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić je pri­znao da je na­ba­vio oruž­je ko­je je na­vod­no ras­klo­pio i ba­cio u je­ze­ro, što je smi­je­šno, i cr­no­gor­ski sud ga je ka­znio sa 100 eura. To­li­ke ka­zne se u Sr­bi­ji iz­ri­ču ako ne­ko­ga oša­ma­ri­te na uli­ci, a ne za te­ro­ri­zam. Za­to i tvr­di­mo da je mom bra­tu sve na­mje­šte­no i da je ovo po­li­tič­ka mon­ta­ža či­ta­vog slu­ča­ja. I sve to sa­mo zbog to­ga što je pred­sjed­nik Rav­no­gor­skog po­kre­ta – na­vo­di Bo­gi­će­vić.
Srp­ska po­li­ci­ja uhap­si­la je Pre­dra­ga Bo­gi­će­vi­ća (46) pri­je dva da­na i od­re­đen mu je eks­tra­di­ci­o­ni pri­tvor. Dru­gi osum­nji­če­ni, ko­ji je bio na po­tjer­ni­ci, Ne­ma­nja Ri­stić (36) iz Be­o­gra­da, pu­šten je da se u da­ljem po­stup­ku bra­ni sa slo­bo­de, do od­lu­ke o iz­ru­če­nju. Cr­na Go­ra je za nji­ma dvo­ji­com ras­pi­sa­la po­tjer­ni­cu zbog sum­nje da su or­ga­ni­zo­va­li po­ku­šaj te­ro­ri­zma na dan odr­ža­va­nja par­la­men­tar­nih iz­bo­ra.
Ne­nad Bo­gi­će­vić ka­že da nje­gov brat ne­ma ni­ka­kve ve­ze sa gru­pom ko­ja je uhap­še­na u Cr­noj Go­ri.
– Ne pla­šim se da ne­će do­ka­za­ti da ni­je kriv. Pla­šim se, po­što zna­mo da je sve ovo na­mje­štalj­ka, da ga ne ubi­ju. Iskre­no, ovo je ve­li­ka po­li­tič­ka igra, stra­hu­jem za nje­gov ži­vot, ako ga iz­ru­če Cr­noj Go­ri, da će ta­mo bi­ti li­kvi­di­ran. Zna­ju oni u Cr­noj Go­ri da moj brat ni­je kriv, a na­rod zna ko je sve to in­sce­ni­rao. Za­to se i pla­šim za nje­gov ži­vot – re­kao je Bo­gi­će­vić.
On ka­že da mu se ja­vlja­ju lju­di iz Sr­bi­je i nu­de po­moć jer zna­ju da Pre­drag ni­ka­da ne bi ni­šta ura­dio od ovo­ga što mu se sta­vlja na te­ret.
Ri­stić i Bo­gi­će­vić tra­že se za­jed­no sa ru­skim dr­ža­vlja­ni­ma Edu­ar­dom Ši­ro­ko­vim i Vla­di­mi­rom Po­po­vim zbog sum­nje da su or­ga­ni­zo­va­li te­ro­ri­zam u po­ku­ša­ju u Cr­noj Go­ri 16. ok­to­bra.
Mi­ni­star­ka prav­de Sr­bi­je Ne­la Ku­bu­ro­vić sa­op­šti­la je pri­je dva da­na da će Sr­bi­ja, čim do­bi­je po­treb­na do­ku­men­ta, na­sta­vi­ti po­stu­pak u ve­zi sa za­htje­vom Cr­ne Go­re za iz­ru­če­nje dvo­ji­ce srp­skih dr­ža­vlja­na osum­nji­če­nih za po­ku­šaj te­ro­ri­zma na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra.
– Još ni­je­smo do­bi­li od Cr­ne Go­re za­htjev za iz­ru­če­nje. Bi­lo je do­sta­vlje­no ne­što ne­u­red­no. Oče­ku­je­mo da se po­stu­pak na­sta­vi – re­kla je Ku­bu­ro­vi­će­va.
Na In­ter­po­lo­vom saj­tu ob­ja­vlje­ne su i fo­to­gra­fi­je Edu­ar­da Ši­ro­ko­va i Vla­di­mi­ra Po­po­va, osum­nji­če­nih za te­ro­ri­zam u po­ku­ša­ju i stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com