Crnoj Gori ne prijeti nikakvo otimanje teritorija ni od Albanije, a ni od Kosova - Volim Podgoricu

Crnoj Gori ne prijeti nikakvo otimanje teritorija ni od Albanije, a ni od Kosova

Crnoj Gori ne prijeti nikakvo otimanje teritorija ni od Albanije, a ni od Kosova, izjavio je u intervjuu za Pobjedu savjetnik predsjednika Vlade Albanije Škeljzen Malići.

“Ideja Velike ili Naturalne Albanije nigdje nije zvanična politika vlada ili glavnih političkih partija Albanije i Kosova, već je možda prisutna kao ideologija marginalnih grupa. Nešto prisutnija i uticajnija je ideja ujedinjenja Albanije i Kosova u određenim kriznim okolnostima, iako ni ona nije dominantna i prioritetna. Zvanična politika i na Kosovu i u Albaniji zagovara “ujedinjenje” Albanaca pod okriljem integracija u EU”, kazao je Malići, koji je jedan od najuglednijih albanskih i jugoslovenskih intelektualaca i filozofa.

On je u intervju Pobjedi ocijenio i da je Ivica Dačić personifikacija kontradiktornosti i dvoličnosti srpske politike, pojednostavljeno iskazane u paradoksalnim mantrama “I EU i Kosovo”, “I EU i Rusija”.

“Ta politika želi integraciju Srbije u EU, istovremeno pokazujući namjeru da zadrži kontrolu nad Kosovom, što znači povratak suverenosti koju je Srbija faktički izgubila 1999. godine”, kazao je on.

Malići je rekao i da je očekivao da će da će Francuska pustiti Ramuša Haradinaja da se brani sa slobode, jer je kako je kazao, Haradinaj je dva puta bio optužen od Haškog tribunala za ratne zločine i obje presude bile su oslobađajuće.

Dodao je i da ne vjeruje da će Haradinaj biti izručen Srbiji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com