HILJADE SRBA PROTESTUJE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Branićemo svoje domove, porodice i opstanak na Kosovu (FOTO) - Volim Podgoricu

HILJADE SRBA PROTESTUJE U KOSOVSKOJ MITROVICI: Branićemo svoje domove, porodice i opstanak na Kosovu (FOTO)

Protestni skup Srba sa Kosova i Metohije zbog situacije u vezi s vozom Beograd – Kosovska Mitrovica počeo je danas nešto poslije 12 časova na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici

Kod spomenika Caru Lazaru okupilo se više hiljada Srba iz svih djelova Kosova i Metohije.

Predsjednici privremenih organa opština sa sjevera Kosova poručili su Prištini da se uzdrži od provokacija kakva je učinjena juče, jer će, kako su rekli, braniti svoje domove, porodice i opstanak na tom području.

Građani nose srpske zastave, kao i zastave Trepče, prisutne su brojne novinarske ekipe.

Protest nije bio prethodno najavljen za medije, a da će se građani okupiti, juče je izvorno javila lokalna televizija “Most”, navodeći da će Srbi sa KiM-a, “revoltirani jučerašnjim pokušajima ugnjetavanja i zastrašivanja Srba na Sjeveru KiM-a, održati protestni skup”.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Voz koji je u subotu pošao iz Beograd za Kosovsku Mitrovicu vratio se u nedjelju oko četiri sata ujutro u Beograd, nakon putovanja dužeg od 19 sati. Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je odlučio da voz zaustavi da bi se sačuvali životi ljudi i spriječili sukobi širih razmjera.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić optužio je ranije danas vlasti u Prištini da nizom agresivnih postupaka u poslednje vrijeme žele da isprovociraju sukob na Kosovu i izrazio sumnju da oni to rade samostalno, odnosno da se to dešava makar uz prećutnu saglasnost velikih sila.

Danas je u stanicu koja se nalazi u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice stigao voz koji redovno saobraća od Kraljeva do Kosovske Mitrovice.

Погледај слику на Твитеру
 Iako je nedjelja neradni dan, nakon jučerašnjih događaja u vezi sa vozom koji, krenuvši prethodno iz Beograda, nije mogao da uđe na Kosovo, jutros su svi zaposleni u institucijama Republike Srbije imali obavezu da se jave u svoja preduzeća i ustanove, odakle su u najvećem broju i došli na današnji protest.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs / Beta)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com