PODGORICA: Osoba koja je PUCALA na Sašu Dukića primjećena na Starom Aerodromu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Osoba koja je PUCALA na Sašu Dukića primjećena na Starom Aerodromu

Oso­ba sa fo­to-ro­bo­ta, za ko­ju se sum­nja da je pu­ca­la na Sa­šu M. Du­ki­ća (38), pri­mi­je­će­na je pre­kju­če u Pod­go­ri­ci. Po­li­ci­ja je iz­vr­ši­la ra­ci­ju na vi­še lo­ka­ci­ja, ali to li­ce ni­je pro­na­đe­no. Ka­ko nam je po­tvr­đe­no u po­li­ci­ji, oso­ba za ko­ju se vje­ru­je da je uče­stvo­va­la u ra­nja­va­nju Du­ki­ća lo­ci­ra­na je na Sta­rom aero­dro­mu. O kre­ta­nju tog li­ca po­li­ci­ja je do­bi­la ano­nim­nu do­ja­vu, po ko­joj je po­stu­plje­no. Ubr­zo je usli­je­di­la blo­ka­da tog di­je­la gra­da, iz­vr­šen je pre­tres ne­kih sta­no­va, iz­u­ze­ti su od­re­đe­ni tra­go­vi.
– Pri­ja­vlje­no je da je li­ce ko­je od­go­va­ra opi­su sa fo­to-ro­bo­ta pri­mi­je­će­no na Sta­rom aero­dro­mu. In­spek­to­ri su ob­i­šli taj kraj, ali ta oso­ba ni­je pro­na­đe­na. Vje­ru­je se da se to li­ce i da­lje na­la­zi u gra­du, pa ape­lu­je­mo na gra­đa­ne ako pri­mi­je­te tu oso­bu, da od­mah ja­ve po­li­ci­ji – re­če­no nam je u po­li­ci­ji.
U jed­nom sta­nu su pro­na­đe­ni ne­ki tra­go­vi ko­ji će bi­ti vje­šta­če­ni, a po­li­ci­ja ne is­klju­ču­je da bi to mo­glo do­ve­sti do osum­nji­če­nog.
– Pri­ku­plja­ju se ope­ra­tiv­ni po­da­ci, vr­še od­re­đe­ne pro­vje­re i ima zna­čaj­nih po­ma­ka u is­tra­zi – is­ti­ču u po­li­ci­ji.
Po­li­ci­ja je do fo­to-ro­bo­ta ubi­ce do­šla na osno­vu snim­ka sa ka­me­re sa jed­nog objek­ta u Ma­sli­na­ma po­red ko­jeg su osum­nji­če­ni pro­šli, a ko­je su is­tra­ži­te­lji iz­u­ze­li na dan puc­nja­ve.
– Na snim­ku sa jed­ne ka­me­re ja­sno se vi­di lik jed­nog od na­pa­da­ča i to je trag ko­ji će do­ve­sti do nje­go­ve iden­ti­fi­ka­ci­je. Na pra­vom smo tra­gu i usko­ro oče­ku­je­mo da će to li­ce, za ko­je se sum­nja da ni­je iz Cr­ne Go­re, bi­ti iden­ti­fi­ko­va­no – ka­zao je naš sa­go­vor­nik iz po­li­ci­je.
In­spek­to­ri su sa­slu­ša­li i ra­nje­nog Du­ki­ća, ko­ji je vra­ćen u za­tvor, ali im nje­gov is­kaz ni­je bio od ko­ri­sti.
– Ka­zao je da ne zna ko bi mo­gao da mu na­u­di – na­vo­de iz po­li­ci­je.
Ne­po­zna­ti na­pa­dač pu­cao je u po­ne­dje­ljak, oko 14 ča­so­va, na Du­ki­ća u pod­go­rič­kom na­se­lju Zla­ti­ca. Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, za­sad ne­po­zna­ta oso­ba je iz auto­mo­bi­la u po­kre­tu is­pa­li­la vi­še hi­ta­ca na Du­ki­ća, ko­ji je bio u vo­zi­lu „BMW”, PG FL 335. Po­vri­je­đe­ni Du­kić od­mah je pre­ba­čen u Ur­gent­ni cen­tar sa po­vre­da­ma u do­njem di­je­lu le­đa. Na­pa­dač i nje­gov po­ma­gač bi­li su u „audi­ju” be­o­grad­skih re­gi­star­skih ozna­ka, ko­ji su ne­po­sred­no na­kon puc­nja­ve za­pa­li­li na Ibri­če­vi­ni, u bli­zi­ni mo­sta na Rib­ni­ci, gdje im se gu­bi sva­ki trag.
Du­kić u spu­škom za­tvo­ru iz­dr­ža­va ka­znu zbog ubi­stva u Nje­mač­koj, a osta­lo mu je da ro­bi­ja još go­di­nu da­na. Iz za­tvo­ra je ne­dav­no iza­šao na od­mor, što ga sle­du­je po za­ko­nu, jer je iz­dr­žao vi­še od dvi­je tre­ći­ne ka­zne. Ka­ko nam je po­tvr­đe­no, u za­tvor je tre­ba­lo da se ja­vi 20. ja­nu­a­ra.
Ime Sa­še Du­ki­ća do­spje­lo je u ži­žu jav­no­sti pri­je 13 go­di­na, ka­da se de­si­lo ubi­stvo u Nje­mač­koj. On je sa Zo­ra­nom Bo­ško­vi­ćem (36) iz Su­to­mo­ra op­tu­žen da je ubio nje­mač­kog dr­ža­vlja­ni­na Hel­mu­ta Mi­ko­la­e­ka, a za­tim je osu­đen na vi­še­go­di­šnju ro­bi­ju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com