SDT izviđa slučaj Viber: “Sekulić nije iznad Ustava” - Volim Podgoricu

SDT izviđa slučaj Viber: “Sekulić nije iznad Ustava”

SDP očekuje da se Specijalno državno tužilaštvo (SDT) što prije izjasni u vezi sa  njihovom  krivičnom protiv direktora i predsjednika Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP)  Zorana Sekulića i Šalete Đurovića, zbog donošenja nezakonite i neustavne odluke o gašenju aplikacija Viber i Whats App na dan izbora, poručila je potpredsjednica te partije Mirel Radić-Ljubisavljević, koja je ispred SDP-a podnijela prijavu.

„Očekujem da SDT  sprovede postupak u skladu sa zakonom i privede licu pravde one koji misle da su iznad Ustava i zakona ove države i grubo prekoračuju ovlašćenja po osnovu političkog diktata jedne partije, gazeći Ustavne i demokratske principe  države,“ rekla je ona „Vijestima“.

A izviđaj po toj prijavi, kako je „Vijestima“ saopšteno iz SDT-a još traje. “Predmet formiran po krivičnoj prijavi koju je podnijela Socijaldemokratska partija nalazi se u fazi izviđaja u okviru kog se preduzimaju sve neophodne i zakonom propisane mjere i radnje, “ navodi se u odgovoru portparolke VDT Dragane Unković – Maljević.

Mirel Radić-Ljubisavljević rekla je da je ohrabruje i stav više nevladinih organizacija  koje su pored političkih partija podigle  glas u odnosu na neustavno ponašanje institucija sistema i djelovanje shodno političkom diktatu, a ne zakonu.

“ NVO “Akcija za ljudska prava” (HRA) je  javnost  upoznala sa stavom da  je isključivanje aplikacija Viber i WhatsApp bilo neustavno, i  podnjela incijativu Ustavnom sudu za ukidanje člana  145 tačka 4 Zakona o elektronskim komunikacijama na koji se EKIP pozvao prilikom donošenja te odluke”, kaže funkcionerka SDP-a.

Opozicione partije obavijestile su  Evropsku komisiju o presedanu na dan izbora, koji je, kako su naveli, nezamisliv u demokratskim državama. Nakon što su građani dobili veliki broj poruka kojima opozicija, uglavnom DF, pokušavaju da ih mobilišu da izađu na birališta 16.oktobra.

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost  naložila je  operatorima u Crnoj Gori da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa,  uz obrazloženje da su tokom dana upotrijebljene za neželjenu komunikaciju sa korisnicima.

Aktivisti GP URA prethodnih dana su građanima Nikšića na vajber slali poruke o opštinskom dugu, nakon čega se ponovo oglasio Sekulić, sporeći zakonitost toga.
U Nikšiću su lokalni izbori raspisani za 12.mart.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com